Home Nieuws Jongeren Lars (18) met gelakte nagels: Doei Jumbo, hallo Coop!

Lars (18) met gelakte nagels: Doei Jumbo, hallo Coop!

Het is eigenlijk te gek voor woorden anno 2021, gediscrimineerd worden op je uiterlijk… Het gebeurt nog steeds helaas. Een bedrijfsleider van de Jumbo uit Glanerbrug vindt zijn klanten belangrijker dan zijn eigen personeel, die notabene er mede voor zorgen dat de supermarkt er goed voor zal staan.. Niets is minder waar..

Het betreft supermarkteigenaar Radjen Lochan van zijn twee Jumbo winkels in Glanerburg en Enschede. Hij riep de 18-jarige Lars op zijn kantoortje met het dringende verzoek (!!) om zijn gelakte nagels te verwijderen omdat er een klacht was binnengekomen van een klant..

Hallo meneer Lochan, waar zijn wij helemaal mee bezig? Dat het dorpje Glanerburg er niet klaar voor is ?!?! Wanneer dan wel? Over 10.000 jaren?? Maar meneer Lochan toch… Komt u uit de prehistorie?? Oh wacht.. Meneer gaat niet met zijn tijd mee en begrijpt niet dat jongeren in deze tijd veel meer met LGBTQAIOP+ bezig zijn, met name de acceptatie… Meneer Lochan mag voor mijn part een keer in deze scène meelopen… En dan hoor ik graag of zo’n jongen anders is dan een andere jongere die gewoon netjes zijn werk doet… Want dat is toch zo? Of deed hij zijn werk ook niet netjes achter de kassa en sprak hij de klanten niet vriendelijk aan…Nee, gelakte nagels kan echt niet!! Man, man, man….

Helaas reageert deze beste discriminerende man nog niet op ons terugbelverzoek. Het hoofdkantoor van Jumbo heeft wel een reactie achter gelaten:

 “Jumbo Glanerbrug is een franchise vestiging en heeft een eigen HR beleid.”

“Bij Jumbo vinden we dat we van en voor iedereen zijn en ons beleid is gericht op gelijke behandeling van iedereen. Alle medewerkers moeten zich bij ons thuis kunnen voelen, waarbij je als medewerker mag zijn wie je bent. We betreuren dan ook de ontstane situatie.”

Volgens zijn moeder heeft Lars eerder netjes toestemming gevraagd of hij zijn haren groen mocht verven “Dat was geen probleem, zolang het maar representatief zou blijven.” meldde de bedrijfsleider toen. Maar nadat hij ook zijn nagels ging lakken werd hem medegedeeld om dat te verwijderen, iets wat hij weigerde en daarop zijn ontslag indiende bij de plaatselijke Jumbo.

Supermarktketen COOP, dat twee kilometer van de Jumbo zit, haalde hem met open armen binnen en laat hier het goede voorbeeld zien. Hij mag daar lekker achter de kassa zitten, hoe leuk is dat! Lars kreeg in no-time tientallen baantjes aangeboden op sociale media. Kijk, meneer Lochan.. Daar kunt u nog wat van leren!! Doei Jumbo, Hallo COOP!

Afbeelding van Steven Weirather via Pixabay