Home Games Word een rocklegende met de allereerste officiële Queen-game op mobiel

[video] Word een rocklegende met de allereerste officiële Queen-game op mobiel

Met livemuziek in lockdown en de terugkeer van de tours die nog steeds onzeker zijn, heeft rockgroep Queen een veilig alternatief bedacht – geen maskers, geen sociale afstandelijkheid, alleen de ouderwetse live-ervaring, met ‘Queen: Rock Tour’, de eerste van de band ooit, een officieel spel gelanceerd voor Android- en iOS-apparaten.

De komst van het meespeelritmespel komt op een belangrijke mijlpaal voor Queen. Nu er 50 jaar zijn verstreken sinds de rekrutering van John Deacon in 1971, waarmee de klassieke line-up van Queen compleet werd, markeert 2021 een Queen Golden Jubilee dat de band hoopte te vieren met fans. Een enorme Europese stadion- en arenatour van 29 dagen die gepland stond voor dit jaar, is gedwongen uitgesteld tot 2022.

Queen: Rock Tour geeft spelers de kans om de majesteit en macht van de Queen [live] ervaring op hun telefoon te ervaren, ondersteund door uitgebreide aandacht voor detail bijgedragen door de officiële Queen archieven en experts. Ga het podium op en speel met de hele band terwijl je je muziektalenten ontketent om spannende gitaarriffs, bloedstollende drumsolo’s en nog veel meer te spelen. Het enige dat u hoeft te doen, is op de tegels tikken in de maat met het ritme!

“Wees een Lockdown Rock Star! Geen weg meer terug !!!” maakte Brian May van Queen enthousiast over de lancering van de game.

Met de game kunnen gebruikers zich volledig onderdompelen in de wereld van Queen – Progress en punten scoren door mee te spelen met 20 van hun meest populaire hits, waaronder: Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, Radio Ga Ga, I Want to Break Free en We Are The Champions, terwijl ze optreden op 10 historische concertlocaties van over de hele wereld.

Style je optredens met meer dan 40 officiële en iconische kostuums uit de geschiedenis van de band en help leuke trivia-feiten en exclusieve afbeeldingen uit de officiële Queen-archieven te ontgrendelen door hoog te scoren in de game.

De muziek van Queen was al eerder te zien in grote mobiele muziekgames, maar voor de allereerste keer brengt de band hun eigen speciale mobiele ervaring uit in Queen: Rock Tour.

Queen blijft een van de meest populaire groepen ter wereld en overstijgt meerdere generaties fans, een positie die verder wordt ondersteund door het fenomenale wereldwijde succes van hun Academy Award-winnende biografische film Bohemian Rhapsody uit 2018, die het ongelooflijke verhaal vertelt van de historische carrière van de band. en werd al snel de meest winstgevende muziekbiopic in de geschiedenis.

De titel van de film is geïnspireerd op hun iconische single ‘Bohemian Rhapsody’ uit 1975, ’s werelds meest gestreamde nummer uit de 20e eeuw en het eerste nummer van vóór 1980 dat meer dan 1 miljard videoweergaven genereerde.
Queen: Rock Tour is gemaakt in samenwerking met Universal Music Group, Hollywood Records en ontwikkeld door Gameloft voor merken, leider in het creëren van game-ervaringen voor merken.

Cedric Ratajczak, Creative Director bij Gameloft voor merken, zei: “Onze ambitie was om de grenzen van muziek en gaming te verleggen met een leuke en lonende ervaring die spelers in Queen-schoenen op cruciale punten in hun carrière zou plaatsen en hen in realtime zou laten presteren. Queen’s livemuziek als nooit tevoren. De creatieve uitdaging was om het traditionele ritmegame-genre te moderniseren met innovatieve en mobielvriendelijke wendingen die zijn geërfd van hyper-casual gaming, en met een unieke en vrolijke visuele stijl die de band een tijdloze uitstraling geeft, aantrekkelijk voor de nieuwe generatie spelers.

We hebben enorm veel aandacht besteed aan de details van de geschiedenis, authenticiteit en kunstzinnigheid van Queen om een ​​passend eerbetoon te brengen aan een van de belangrijkste bands in de rockgeschiedenis en om nieuwe normen te stellen voor hoe bandgerichte muziekgames tegenwoordig op mobiel kunnen worden uitgevoerd. “

Andrew Kronfeld, Executive Vice President Marketing bij Universal Music Group zei: “Tegenwoordig wordt Queen wereldwijd erkend als een van de meest iconische en belangrijke bands in de geschiedenis. Tientallen jaren na hun eerste liveshows samen en in navolging van het enorme wereldwijde kassucces van de biopic Bohemian Rhapsody, blijft hun populariteit elk jaar groeien. We hopen dat de lancering van Rock Tour hun onnavolgbare rock-erfenis en catalogus zal introduceren bij een nieuwe generatie fans, door middel van deze unieke nieuwe game-ervaring. “

Ken Bunt, President van Disney Music Group zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Queen, UMG en Gameloft om Queen-fans de legendarische muziek van de band op een nieuwe manier te laten ervaren.”
Rock Tour zal zeker fans van jong en oud aanspreken en zal zeker een plekje vinden in de harten van de miljoenen Queen-fans over de hele wereld.

Download Queen: Rock Tour free on Apple App Store:

Download Queen: Rock Tour free on Google Play:


Bron © Universal Music Belgium