Home Muziek Openhartige documentaireserie over Ali B bij Videoland

[video] Openhartige documentaireserie over Ali B bij Videoland

Ali_Bouali © shotbysud

Het leven van Ali B speelt zich al bijna twintig jaar af in de schijnwerpers, maar wat weet Nederland echt van hem? Iedereen kent hem als Ali B, maar wie is Ali Bouali? De nieuwe vierdelige documentaireserie “Ali Bouali” laat de man achter Ali B zien. Hij geeft in de Videoland Original een uniek kijkje in zijn privéleven en vertelt voor het eerst over heftige gebeurtenissen in zijn leven, van verslavingen tot geweld. Over de band met zijn ouders, Marokko, zijn kinderen en waar zijn drive vandaan komt. Hoe hij het vanuit een achterstandswijk schopte tot De Knuffelmarokkaan van Nederland en zich ontplooide tot rapper, veelzijdig TV-personality en ondernemer. Naast Ali zelf komen zijn vrouw, familie en jeugdvrienden voor het eerst aan het woord en spreken onder anderen collega-vrienden Marco Borsato, Boef, Waylon en Brace eerlijk over hun relatie met hem. Voor Ali zelf is het een persoonlijk, kwetsbaar, maar ook confronterend portret geworden: “Deze docu voelt als een spiegel waarin ik nooit heb gekeken.”

Geweld, drugs en gokverslaving
In de documentaireserie “Ali Bouali” is te zien dat zijn succes absoluut niet vanzelfsprekend is. Ali en zijn broer werden op jonge leeftijd verlaten door hun vader en doordat hun moeder altijd aan het werk was, belandden ze al snel op straat. Geweld, drugsgebruik en een gokverslaving later belandt Ali bij zijn familie in Marokko om af te kicken, waarna hij besluit dat het roer om moet. Eenmaal terug in Nederland volgt zijn officiële doorbraak, maar voor Ali B is dat pas het begin. Nu Ali veertig jaar wordt, reflecteert hij op zijn leven en vraagt hij zich openhartig af of hij wel geslaagd is en wat zijn volgende stap zal zijn.

De vierdelige documentaireserie “Ali Bouali” is vanaf 16 oktober, de dag dat Ali veertig wordt, in zijn geheel te zien bij Videoland. Het rauwe, persoonlijke portret is geregisseerd door Mark Leene en geproduceerd door NewBe in samenwerking met SPEC. 

Videoland kent inmiddels al diverse succesvolle Videoland Originals waaronder de documentaires Força Koeman, Gewoon Boef, Fred: Het Andere Gezicht, Tijd is Geld en Bont Girl en er zijn nog veel nieuwe documentaires in ontwikkeling. Videoland, weet wat speelt.

Bron: Videoland © Ali_Bouali shotbysud

Vorig artikelLex Uiting en Susan Oostdam geven intiem kijkje in ‘De Tumor Tapes’
Volgend artikelTrust presenteert professionele microfoon Onyx
Ik ben de eigenaar van Planetzone