Home Muziek Elton John kondigt All Star ‘Lockdown Sessions’-album aan

[video] Elton John kondigt All Star ‘Lockdown Sessions’-album aan

Elton John heeft de aanstaande release van ‘The Lockdown Sessions’ aangekondigd. Een album met samenwerkingen die hij afgelopen 18 maanden op afstand heeft opgenomen, ‘The Lockdown Sessions’, wordt op 22 oktober uitgebracht via EMI Records.

In maart 2020 werd Elton gedwongen zijn recordbrekende Farewell Yellow Brick Road-tour te pauzeren vanwege de zich ontvouwende COVID-pandemie. Toen de wereld begon te sluiten, presenteerden zich verschillende projecten met artiesten aan die Elton graag had leren kennen via zijn Apple Music-show Rocket Hour. Dit was het begin van een van Eltons meest gedurfde en interessantste platen tot nu toe die hij ‘The Lockdown Sessions’ heeft aangekondigd. Op dit album kwam voor Elton de cirkel rond en keerde hij terug naar zijn roots als sessiemuzikant. Hoewel het geen sinecure was om tijdens een pandemie, een compleet nieuwe manier van werken voor Elton, op te nemen, ging hij de uitdaging aan met prachtige resultaten.

De Aftrap met de huidige single ‘Cold Heart (PNAU Remix)’ met Dua Lipa, neemt het album de luisteraar mee op een onstuimige reis door veel verschillende genres, allemaal samengehouden met deskundige finesse en begrip door een van de grootste kampioenen van de muziek van onze tijd . Veel meer dan alleen een samenwerkingsalbum, ‘The Lockdown Sessions’ is een oogverblindend diverse verzameling van 16 nummers met 10 gloednieuwe niet-uitgebrachte nummers die saamhorigheid vieren en Elton ziet samenwerken met een ongeëvenaard scala aan artiesten die alleen hij samen kon trekken. De blijvende invloed van zijn muzikale mijlpaal met een van de meest ambitieuze projecten ooit bedacht. Een ongekende 20+ artiesten die een ongelooflijk breed scala aan genres, generaties, culturen, continenten en meer bestrijken, die elk een unieke stijl bijdragen aan het album dat zeker zijn plaats zal behouden tussen een van de grootste songbooks van pop en rock. ‘The Lockdown Sessions’ ziet Elton samenwerken met GRAMMY Award-winnende producer Andrew Watt op vijf van de nummers.

Elton: “Het laatste wat ik tijdens de lockdown verwachtte te doen, was een album maken. Maar naarmate de pandemie voortduurde, bleven eenmalige projecten de kop opsteken. Sommige opnamesessies moesten op afstand worden gedaan, via Zoom, wat ik duidelijk nog nooit eerder had gedaan. Sommige sessies werden opgenomen onder zeer strenge veiligheidsvoorschriften: werken met een andere artiest, maar gescheiden door glazen schermen. Maar alle nummers waar ik aan werkte waren echt interessant en divers, dingen die totaal anders waren dan alles waar ik bekend om sta, dingen die me uit mijn comfortzone brachten naar een volledig nieuw terrein. En ik realiseerde me dat er iets vreemd vertrouwds was aan zo werken. Aan het begin van mijn carrière, eind jaren 60, werkte ik als sessiemuzikant. Het werken met verschillende artiesten tijdens de lockdown herinnerde me daaraan. Dan was de cirkel rond: ik was weer sessiemuzikant. En het was nog steeds een schot in de roos.”

Een ongeëvenaarde carrière die het culturele landschap voor altijd heeft veranderd, de samenwerkingen van Elton John met Bernie Taupin en anderen blijven het culturele landschap vormgeven, records breken, toplijsten halen en nieuwe fans winnen door de generaties heen. We hebben het boek, de film, de afscheidstour, de modecollecties en de grootste hits gehad. En nu ‘The Lockdown Sessions’ beschikbaar is in digitale formaten, kunnen fans de nieuwe wereld van Elton betreden, wat ongetwijfeld weer een passende toevoeging aan zijn oeuvre is.

LIVE CONCERTS
16.10.2021 | Sportpaleis, Antwerp
17.10.2021 | Sportpaleis, Antwerp

Tracklist
1.Elton John & Dua Lipa – Cold Heart (PNAU Remix)
2.Elton John, Young Thug & Nicki Minaj – Always Love You
3.Surfaces feat. Elton John – Learn To Fly              
4.Elton John & Charlie Puth – After All  
5.Rina Sawayama & Elton John – Chosen Family
6.Gorillaz feat. Elton John & 6LACK – The Pink Phantom
7.Elton John & Years & Years – It’s a sin (global reach mix)
8.Miley Cyrus feat. WATT, Elton John, Yo-Yo Ma, Robert Trujillo & Chad Smith – Nothing Else Matters
9.Elton John & SG Lewis – Orbit                                  
10.Elton John & Brandi Carlile – Simple Things           
11.Jimmie Allen & Elton John – Beauty In The Bones            
12.Lil Nas X feat. Elton John – One Of Me
13.Elton John & Eddie Vedder – E-Ticket
14.Elton John & Stevie Wonder – Finish Line   
15.Elton John & Stevie Nicks – Stolen Car                   
16.Glen Campbell & Elton John – I’m Not Gonna Miss You 

pre-order hier: https://EltonJohn.lnk.to/TheLockdownSessionsPR

Bron en foto © Universal Music