Home Muziek Eddie Vedder geeft preview van nieuw soloalbum met ‘Long Way’

[video] Eddie Vedder geeft preview van nieuw soloalbum met ‘Long Way’

Vandaag brengt Eddie Vedder via Seattle Surf/Republic Records een gloednieuwe solo-single uit getiteld “Long Way”. Het nummer is het eerste nummer van Vedders aanstaande soloalbum Earthling.

Bij het maken van het nummer werkte Vedder samen met producer Andrew Watt in hun eerste samenwerking. De iconische zang van Vedder schijnt door terwijl de productie van Watt de emoties van het nummer naar huis brengt.

Vandaag kondigt Vedder ook de pre-order aan van een speciale limited-edition 7-inch vinyl met “Long Way” en het binnenkort uit te brengen nummer “The Haves”. Pre-order de speciale 7-inch vinylversie van “Long Way & “The Haves” HIER en HIER via Pearl Jam’s Ten Club.

Vedder heeft het druk gehad – onlangs heeft hij samengewerkt met Glen Hansard aan acht nieuwe composities voor de Flag Day Original Motion Picture Soundtrack – HIER beschikbaar via Seattle Surf & Republic Records. De soundtrack bevat de bekende singer-songwriter Cat Power die drie nieuwe originele nummers bijdraagt, samen met één inham, en het debuut van Olivia Vedder op twee nummers. De dertien nummers tellende soundtrack dient als muzikale aanvulling op de op het filmfestival van Cannes geselecteerde film Flag Day met in de hoofdrol en geregisseerd door Academy® Award-winnaar Sean Penn en met in de hoofdrol zijn dochter Dylan Penn.

Vedder zal een reeks festivaldata uitvoeren met Pearl Jam, waaronder Sea.Hear.Now. Festival op 18 september, Ohana Festival op 26 september en opnieuw tijdens Ohana Festival’s Encore Weekend op 1 en 2 oktober. Daarnaast zal Vedder op 25 september ook een speciale soloset uitvoeren op Ohana Festival. Volledige tourdata zijn hier te vinden op:

www.pearljam.com/tour

Bron en foto © Universal Music