Home Entertainment DJ Mag top 100: David Guetta populairste DJ van 2020

[video] DJ Mag top 100: David Guetta populairste DJ van 2020

Geen grote show met tal van diverse dj;s in Amsterdam maar wel een bekendmaking van de jaarlijkse DJ Mag Top 100 die dit jaar werd gewonnen door David Guetta.

Vorig jaar won het Belgische broers duo Dimitri Vegas Like Mike. Marttin Garrix werd 3e.

Bekijk de show hieronder terug.

De hele top 10 van dit jaar (Nederlanders vetgedrukt):

1. David Guetta (Fra)

2. Dimitri Vegas & Like Mike (Bel)

3. Martin Garrix

4. Armin van Buuren

5. Alok (Bra)

6. Don Diablo

7. Afrojack

8. Oliver Heldens

9. Steve Aoki (VS)

10. Timmy Trumpet (Aus)

VAN BUUREN BEHOUDT VIERDE PLEK ÉN TITEL BESTE TRANCE-DJ IN DJ MAG TOP 100

Er is nogal wat tijd verstreken sinds Armin van Buuren in 2001 voor het eerst een plekje (#27) in de DJ Mag Top 100 DJs-poll bemachtigde. De geboren Leidenaar, die zijn opmars begon met invloedrijke trance-tracks als ‘Blue Fear’ en ‘Communication’, groeide in korte tijd uit tot een van de meest gewaardeerde en consistente acts binnen de dancemuziekwereld. Gedurende zijn inmiddels meer dan twintig jaar lange carrière omarmde hij nieuwe sounds, ontwikkelingen, richtingen en smaken zonder zijn trouwe trance-fans te kort te doen. Die ongeëvenaarde toewijding heeft dit jaar opnieuw zijn vruchten afgeworpen: de vijfvoudig #1-dj in de wereld behield zijn vierde plek in de DJ Mag Top 100 als hoogst genoteerde Trance-dj, waardoor hij nu maar liefst twintig jaar op rij in de lijst staat met negentien opeenvolgende top 5-noteringen. De uitreiking vond eerder deze avond plaats middels een special livestream vanaf het circuit in Zandvoort, gehost door AMF (Amsterdam Music Festival).

Armin van Buuren: “Het voelt eerlijk gezegd nogal onwerkelijk. Het klinkt waarschijnlijk een beetje cliché, maar ik had nooit durven dromen dat ik twintig jaar lang aaneengesloten in de DJ Mag Top 100 zou staan. Het overstijgt zelfs mijn bucketlist. Ik ben natuurlijk enorm dankbaar voor het feit dat ik na al die tijd nog steeds mijn liefde voor muziek op deze manier mag blijven uiten, maar ik ben in het bijzonder mijn fans dankbaar. Door hun aanhoudende steun is dit net zo goed hun prestatie als die van mij. Misschien nog wel meer!”

Armins nieuwe single, ‘Feel Something’ met Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence, is een uitstekend voorbeeld van hoe hij voortdurend innoveert en de ontwikkelingen van de scene voorblijft. De track vertolkt de pijn van liefdesverdriet op een fundering van ruige beats en synthpop-invloeden en voldoet daarmee aan de criteria van elke dancemuziekliefhebber.

De single legt daarnaast ook extra nadruk op Armin van Buurens veelzijdigheid als muzikant en producer. Tussen zijn dance-popreleases, techno-geinspireerde samenwerkingen en genreoverbruggende werk voor de tweemansact GAIA door onderhoudt hij ook een gigantische fanbase middels zijn wekelijkse A State Of Trance-radioshow-, (livestream)events- en albums. De radioshow nadert inmiddels de grandioze mijlpaal van duizend(!) afleveringen, waardoor de show eveneens symbool staat voor de passie waarmee de Nederlandse dj en producer zijn beroep uitoefent. Er mag geen twijfel over bestaan dat Armin van Buuren een ware gigant is binnen de dancemuziek, en zijn twintigste opeenvolgende notering in de DJ Mag Top 100 onderstreept dat nog eens.

Bron © DJ Mag Top 100, Armada Music, Foto: Youtube

Vorig artikelJoe Biden gekozen tot nieuwe president USA
Volgend artikelBTS grote winnaar 2020 MTV EMAs