Home Muziek NPO Radio 5 in zomerse sferen

NPO Radio 5 in zomerse sferen

© NPO

NPO Radio 5 verkeert vanaf deze week in zomerse sferen. De dj’s zorgen twee maanden lang voor het ultieme vakantiegevoel met vrolijke muziek en zonnige spelletjes. Afsluiting vormt traditiegetrouw het NPO Radio 5 Vakantieconcert op vrijdag 19 augustus. In de middagshow BertOp5 is zojuist bekendgemaakt dat de Vlaamse band Clouseau dit jaar het Vakantieconcert verzorgt.

DJ Bert Haandrikman gaat op zomertour en maakt daarbij radio vanaf bijzondere plekken in Nederland. Luisteraars kunnen in het programma van Henk van Steeg meespelen met de Zomerbingo. Presentator Bert Kranenbarg volgt een aantal ‘vakantieverslaggevers’: luisteraars vertellen wat ze meemaken tijdens hun verblijf in het buitenland.

Zomerestafette
Nieuw is dit jaar ook de Zomerestafette. Luisteraars delen hun muzikale herinneringen aan vakantieplaatsen. Doordat de laatste letter van een bestemming steeds de eerste letter van het volgende ‘reisdoel’ bepaalt, ontstaat een verrassende estafette door tal van landen. Bij de zomer hoort inmiddels ook het NPO Radio 5 Vakantiebandje. Elk uur zijn drie muziekfragmenten te horen en de vraag is steevast: wat zijn de titels van deze nummers? 

Clouseau
De Vlaamse band Clouseau (Daar Gaat Ze, Anne, Passie) verzorgt dit jaar het NPO Radio 5 Vakantieconcert, op vrijdag 19 augustus vanuit het Zuiderparktheater in Den Haag. Kaarten voor dit optreden zijn op verschillende manieren te winnen via NPO Radio 5, zie ook nporadio5.nl. Uiteraard is het concert ook live te volgen op NPO Radio 5.

‘Vol warmte’
“Radio wordt wel eens de vriend van de luisteraar genoemd en dat geldt zeker voor NPO Radio 5”, zegt zendermanager Peter de Vries. “Het station heeft de afgelopen jaren zijn aanhang flink zien groeien. Daar zijn we uiteraard trots op, met dank aan onze trouwe luisteraars én de mensen die de zender net ontdekken. Ondertussen gaat NPO Radio 5 gewoon door. Met een herkenbaar en vertrouwd geluid, vol warmte, gezelligheid en veel muziek uit sixties en seventies. De komende maanden met een zonnestraal extra.”

NPO Radio 5
NPO Radio 5 is dé zender met muziek uit de jaren 60, 70 en 80 en is te beluisteren via kabel, internet, digitale tv, satelliet en digitale radio (DAB+).

Bron en foto © NPO

Vorig artikelSamsung lanceert Galaxy XCover6 Pro: veilig, robuust en gebouwd voor de onderneming van nu
Volgend artikelGoplay en Streamz kondigen tweede seizoen aan van jongerenreeks ‘Hacked’