Home Muziek Nieuwe namen: duo Acda en de Munnik treedt samen op bij Qmusic...

Nieuwe namen: duo Acda en de Munnik treedt samen op bij Qmusic Top 40 Awards Live

© Qmusic

Acda en de Munnik zijn toegevoegd aan de klinkende line up van de Qmusic Top 40 Awards Live. Dit is zojuist bekendgemaakt in de Q-middagshow met Domien Verschuuren, samen met de primeur van hun nieuwe single ‘Tussendoor’ en de aankondiging van hun eerste album in 10 jaar. Het muzikale duo bestaat uit Thomas Acda en Paul de Munnik en werd bekend met hits als ‘Niet Of Nooit Geweest’ en ‘Het Regent Zonnestralen’. Ze maakten eerder dit jaar hun comeback met een nieuwe single ‘Morgen Wordt Fantastisch’, hun eerste gezamenlijke muziek in een decennium. De Top 40 Awards worden op zaterdag 3 februari 2024 uitgereikt in Rotterdam Ahoy. 

Thomas Acda en Paul de Munnik ontmoetten elkaar in 1988 op de kleinkunstacademie in Amsterdam waar ze samenwerkten aan verschillende projecten. Ze scoorden hun eerste hit bij het grote publiek met ‘Niet Of Nooit Geweest’, gevolgd door hits als ‘Het Regent Zonnestralen’ en ‘De Kapitein Deel II’. Het succes zorgde voor uitverkochte theatershows en muziekprijzen zoals Edisons, een Gouden en een Zilveren Harp. Nadat de twee in 2015 besloten te stoppen als duo om zelfstandig door te gaan, keerden ze dit jaar terug met nieuwe muziek en zes reünieconcerten in de Ziggo Dome, die in razend tempo zijn uitverkocht. De volgende mogelijkheid om ze te zien is dus bij de Qmusic Top 40 Awards Live op 3 februari in Rotterdam Ahoy.

De toch al indrukwekkende line-up van de Qmusic Top 40 Awards wordt hiermee verder aangevuld, na de eerdere bekendmaking van DI-RECT, Antoon, Flemming, Cian Ducrot, Suzan & Freek, Kris Kross Amsterdam, Rondé, Claude, Marco Schuitmaker en Hannah Mae & Metejoor. Onder het motto ‘Let’s Celebrate Music’ gaat meer dan 2,5 uur lang het dak van Rotterdam Ahoy eraf. 

Qmusic Top 40 Awards
De Top 40 Awards worden sinds de komst van de Top 40 naar Qmusic in 2019 uitgereikt. Het is een jaarlijkse traditie geworden om de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar in het zonnetje te zetten. Ook voor dit jaar reikt Domien Verschuuren prijzen uit namens de belangrijkste hitlijst van Nederland. Er worden onder andere prijzen uitgereikt voor Beste Nieuwkomer, Grootste Hit en Beste Artiest. Alle awards worden toegekend op basis van de prestatie van de artiesten en tracks in de Top 40 over het hele jaar 2023.

Tickets voor de Qmusic Top 40 Awards zijn verkrijgbaar op Qmusic.nl.

ING is hoofdsponsor van de Qmusic Top 40 Awards Live

Bron en foto © Qmusic