Home Muziek New video alert: Blackwave – Bittersweet Baby 👀

New video alert: Blackwave – Bittersweet Baby 👀

Hiphop duo blackwave. releaset de videoclip van hun nieuwe single ‘Bittersweet Baby’

Jay over de song:
“Het nummer is geschreven op een instrumental van Konteks die ons een paar dagen eerder was aangeraden door de directeur van Sony Europe en dat echt niet op een beter moment had kunnen komen. Het is geïnspireerd door een moeilijke periode op vlak van liefde en de nood om dit te uiten. 

Een traan voor de betere dagen, een glimlach op mijn gezicht. Ik wilde dat er verandering kwam. Ergens tussen break-up en dating in. Een grote leegte die gevuld moest worden. Beide periodes en mijn visie samenvoegen om de chaos van die tijd te vertalen. Onzekere tijden, het slechte in het goede zien en omgekeerd. Bittersweet.”

Will over de clip:
“Van zodra we het concept hoorden van de twee regisseurs – Heleen Declerq en Yaqine Hamzaoui – hadden we meteen het gevoel dat dit perfect bij de toon en sfeer van de song paste.

In de video zie je verschillende soorten mensen die alledaagse dingen doen; je ziet allerlei onafgemaakte verhalen. Het raast je in een sneltempo voorbij, maar trekt tegelijkertijd lang genoeg je aandacht om erover na te denken. Het is allemaal in het zwart-wit geschoten: dit staat voor de sombere stemming waar het hoofdpersonnage in het nummer aan probeert te ontsnappen. Hij zoekt nieuwe plaatsen op om vreugde en opwinding te vinden, maar realiseert zich niet dat dit overal rond hem te vinden is. Tijdens het maken van de video waren we niet de hele tijd op de set, dus de eerste montage die we te zien kregen was ook de eerste keer dat we de andere scènes zagen waar we zelf niet in mee speelden. Ik ben eigenlijk echt blij dat we deze korte snippet-verhalen hebben kunnen ervaren zoals ze bedoeld zijn; zonder enige context, het sterkst in hun eenvoud en je achterlatend met meer vragen dan antwoorden.” 

Bron © Sony Music