Home Muziek Nederlandse producer KIZZO wint Grammy Award voor Album Of The Year

Nederlandse producer KIZZO wint Grammy Award voor Album Of The Year

© Holly Davidson ICT

De Nederlandse music producer, songwriter en music entrepreneur KIZZO is de eerste Nederlandse music producer ooit, die een Grammy Award wint voor de felbegeerde Album Of The Year Award. KIZZO won de award vannacht tijdens de Grammy ceremonie in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas voor zijn werk als songwriter en producer voor het album ‘WE ARE’ van Jon Batiste. Hij schreef en produceerde mee aan de meest gestreamde songs van het album, waaronder ‘I Need You’, titelsong ‘We Are’ en ‘Freedom’. De video van ‘Freedom’ – geregisseerd door Alan Ferguson – viel ook in de prijzen en won de Grammy Award voor Best Music Video.

Kizzo was vorig jaar al vier keer genomineerd voor een Grammy Award en heeft er nu een daadwerkelijk gewonnen. De Nederlandse producer was zelf bij de uitreiking in Las Vegas aanwezig. 

Over KIZZO
Kizzo is een Nederlandse music producer, songwriter en music entrepreneur uit Amsterdam. Hij heeft gewerkt met A-List artiesten zoals Jon Batiste, Ne-Yo, Keith Sweat, Sting, Pitbull, Shaggy, Jason Derulo, Agnez Mo, Daddy Yankee, Afrojack, David Guetta, Ludacris en Usher. Kizzo heeft ook samengewerkt met de legendarische muziekproducenten David Foster en Teddy Riley.

Zijn grote doorbraak beleefde KIZZO – geboren als Tiërce Alec John Person op 10 december 1986 – in 2009 met de release van ‘Silly Boy’ van Eva Simons, zijn eerste internationale succes dat de Top 40 in meer dan 12 landen behaalde. Samenwerkingen met Lange Frans & Baas B, Fouradi, Esmee Denters en music publisher Walboomers Music volgden. In 2012 scoorde KIZZO een grote hit met door hem mede geproduceerde en geschreven ‘Can’t Stop Me Now’ van Afrojack ft. Shermanology. In dat zelfde jaar tekende hij bij wereldwijd bij Sony Music Publishing en verhuisde naar LA om daar te werken met onder andere Ne-Yo, Sting en Jon Batiste, voor wiens album WE ARE hij in 2022 een Grammy Award voor Album Of The Year won. 

Bron en foto © Holly Davidson ICT

Vorig artikelSpider-Man: No Way Home al meer dan 1 miljoen bezoekers
Volgend artikelVan autoband tot modieuze trekkingsbroek