Home Muziek Meeste nominaties Buma NL Award voor Mart Hoogkamer en Donnie

Meeste nominaties Buma NL Award voor Mart Hoogkamer en Donnie

© Buma

Mart Hoogkamer en Donnie zijn met respectievelijk vier en drie nominaties de grote kanshebbers voor de Buma NL Awards 2022. Gezamenlijk zijn de twee zangers genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Single en Meest Succesvolle Kroeghit met het nummer ‘Bieber van de kroeg’. Mart Hoogkamer is met zijn hit ‘Ik ga zwemmen’ genomineerd in de categorie Meest Succesvolle Single en Meest Succesvolle Feesthit. Naast de artiesten worden ook de verantwoordelijke componisten en tekstschrijvers geëerd met een Buma NL Award. De uiteindelijke winnaars worden op maandag 10 oktober 2022 tijdens Buma NL in TivoliVredenburg bekend gemaakt..

In tegenstelling tot de eerdere recente edities van Buma NL ligt de focus dit jaar volledig op het Hollandse genre. Dat geldt ook voor de uitreiking van de Buma NL Awards, waarmee het evenement terugkeert naar de basis waarmee het dertien jaar geleden begon. Naast de reguliere Buma NL Awards worden 10 oktober 2022 verschillende aanvullende onderscheidingen uitgereikt. Zo is er een door Sena mogelijk gemaakte prijs voor het Grootste Talent van het afgelopen jaar en wordt een producer geëerd in de categorie Beste Producer. Nieuw is de Buma NL Award in de categorie Beste Live Show. De Industry Award wordt dit jaar opnieuw uitgereikt aan een persoon die gedurende een langere periode een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Hollandse muziekcultuur. De oeuvreprijs Hollandse Meester is bestemd voor een componist/tekstschrijver met een respectabele staat van dienst.

In de categorie Meest Succesvolle Feestacts zijn er geen nominaties en gaat Snollebollekes met de prijs aan de haal. De lijst van genomineerde artiesten voor de reguliere awards laat naast Mart Hoogkamer en Donnie nog meer bekende namen zien zoals Django Wagner (Meest Succesvolle Album), René Froger (Meest Succesvolle Single met Donnie), Stef Ekkel (Grootste Feesthit), en Kris Kros Amsterdam & Antoon & Sigourney K (Grootste Kroeghit). Zodra de winnaars in de rubrieken Meest Succesvolle Single, Grootste Kroeghit en Grootste Feesthit bekend zijn, worden ook de namen van de betrokken componisten en tekstschrijvers aangekondigd. Ook zij ontvangen als ‘de makers’ van de winnende liedjes een Buma NL Award. Het overzicht van alle genomineerden in alle categorieën ziet er als volgt uit:

Meest Succesvolle Album

Rein Mercha                                                     Door Liefde Geraakt

Django Wagner                                                 Heerlijke Zwoele Nacht 

Robert Pater                                                     Heel Mijn Hart

Meest Succesvolle Single

Donnie & Mart Hoogkamer                                Bieber Van De Kroeg 

Mart Hoogkamer                                              Ik Ga Zwemmen 

Donnie feat. René Froger                                  Bon Gepakt 

Grootste Feesthit ism Xenox

Mart Hoogkamer                                              Ik ga zwemmen

Stef Ekkel                                                         Jammer dan

Jan Biggel                                                         Ons moeder zeej nog

Grootste Kroeghit ism Xenox

Kris Kross Amsterdam, Antoon & Sigourney  K    Vluchstrook

Donnie & Mart Hoogkamer                               Bieber van de kroeg

Flemming                                                         Amsterdam

Grootste Talent

Robert van Hemert

Senna

Ammar

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de dertiende keer worden uitgereikt. De nominaties voor de Buma NL Awards worden bepaald op basis van de verkoop-, download- en streaminggegevens.

Bron en foto © Buma

Vorig artikelDAAN, K3, Stef Bos, Portland, Günther Neefs, Jaap Reesema en Metejoor zorgen voor vocale vonken in het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek
Volgend artikelFinal trailer Halloween Ends gelanceerd