Home Muziek Malta wint volgens de Europese gay tv-kijkers Eurovisie 2021

Malta wint volgens de Europese gay tv-kijkers Eurovisie 2021

Volgens de kijkers van de Europese lifestyle tv-zender OUTtv gaat Malta dit jaar het Songfestival winnen, dat blijkt uit de jaarlijkse verkiezing die de zender hield onder haar publiek.

Ook werd de mening van een vakjury gevraagd, bestaande onder anderen uit voormalige Eurovisiedeelnemers als Axel (Belgie), Ronnie Tober (NL), Krista Siegfrids (Finland) en Stefania, die dit jaar deelneemt namens Griekenland. Uit de gecombineerde resultaten van de vakjury en het OUTtv-publiek kwam het eensluidende oordeel dat de Maltese Destiny met haar nummer “Je Me Casse” de onbetwiste winnares is met meer dan 25% van de publieksstemmen en een overtuigende jury-uitslag.

Opvallend is dat zowel de top van de jury-uitslag, als het oordeel van de OUTtv-kijker eensluidend is. Frankrijk eindigde als tweede, Zwitserland als derde en Litouwen op de vierde plaats. Griekenland eindigde op de vijfde positie bij de jury en Cyprus was de vijfde in de publiekspeiling. Meer dan 7.500 OUTtv kijkers deden mee aan deze stemming.

Winnares Destiny reageert verheugd op haar overwinning, duidelijk geraakt dat ze de steun van de LGBTI-community ontvangt, waarmee ze zich sterk verbonden voelt. In het OUTtv-programma Rotterdam Calling bedankt ze het publiek van de zender voor hun steun. “Jullie steun betekent veel voor me en brengt vreugde aan de mensen die mijn Eurovisie-deelname steunen.”

OUTtv zoekt elk jaar naar de favoriete inzending van haar publiek. De peiling geldt als een belangrijke graadmeter voor het Songfestival zelf. Voormalig winnaars zijn onder andere Duncan Laurence (2019), Netta (2018), Loreen (2012) en Lena (2010). De Europese gay-lifestyle tv-zender besteedt traditioneel veel aandacht het Eurovisie Songfestival met programma’s als Krista’s Road to Eurovision, de ESC Top 250, de Eurovisiefilm 12 points en documentaires over de artiesten, die deelgenomen hebben aan het festijn. OUTtv is als dé Eurovisiezender met meer dan 150 uur aan Eurovisieprogramma’s deze maand gratis bij alle tv-operators in Nederland en België te ontvangen.

Bron en foto © OUT tv