Home Muziek Lianne La Havas onthult releasedatum van haar nieuwe album

Lianne La Havas onthult releasedatum van haar nieuwe album

Zojuist heeft Lianne La Havas bekendgemaakt dat ze haar nieuwe album Lianne La Havas op 17 juli uit zal brengen. Afgelopen februari verscheen al de single ‘Bittersweet’ en vanaf vandaag is ook het nummer ‘Paper Thin’ via alle streamingservices te beluisteren.  

Na jarenlang veel van huis te zijn geweest om te touren en haar twee eerste albums te promoten, was het voor Lianne moeilijk om weer de studio in te duiken. Maar na een fantastische show op Glastonbury in juni 2019 vond ze weer de inspiratie om aan de slag te gaan. Ze besloot met haar band hun live versie van Radiohead’s ‘Weird Fishes’ op te nemen. Lianne: “I had the most wonderful, nourishing experience recording that. And that’s where I decided: the rest of the album needs to be like this. It’s got to be my band, and I’ve got to do it in London, whenever people have time.”
In oktober waren alle nummers af en in december was alles opgenomen met hulp van songwriter Matt Hales, co-producer Beni Giles, en guest co-producer Mura Masa.

TRACKLIST
1. Bittersweet
2. Read My Mind
3. Green Papaya
4. Can’t fight
5. Paper Thin
6. Out Of Your Mind (Interlude)
7. Weird Fishes
8. Please Don’t Make Me Cry
9. Seven Times
10. Courage
11. Sour Flower

LIANNE LA HAVAS
Lianne La Havas begint op elfjarige leeftijd met het schrijven van haar eigen nummers. Hierbij laat ze zich inspireren door Nina Simone en Lauryn Hill. En dat werpt zijn vruchten af: in 2012 staat ze samen met onder andere Michael Kiwanuka en Frank Ocean in de BBC Sound Of 2012-lijst. In datzelfde jaar verschijnt haar debuutalbum Is Your Love Big Enough met de singles ‘Age’ en ‘Lost & Found’. Ze zingt op platen van Prince en gaat op tournee met Bon Iver en Coldplay. Daarna volgt in 2015 Blood met onder andere de singles ‘Green & Gold’ en ‘What You Don’t Do

Bron © Warner Music