Home Muziek Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren slaan handen ineen op...

Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren slaan handen ineen op ‘Mij Niet Eens Gezien’

Indrukwekkende ode aan Antonie Kamerling

Tien jaar na het overlijden van Antonie Kamerling komt DJ/productie trio Kris Kross Amsterdam met een prachtige ode aan de nog altijd geliefde Nederlandse acteur/zanger. Hiervoor werkten zij samen met Lil Kleine en zangeres Yade Lauren om op stijlvolle wijze Kamerling’s hit ‘Toen Ik Je Zag’ van nieuw elan te voorzien. Het resultaat, ‘Mij Niet Eens Gezien’, tilt de song naar een nieuw tijdperk waarin opnieuw wordt opgeroepen om liefde te laten spreken. Aanstaande maandag verschijnt de videoclip, waarin Kamerling’s zoon Merlijn en actrice Abbey Hoes een mooie rol spelen

Geschreven door Guus Meeuwis, vertolkt door Hero, het personage van Antonie Kamerling in de film (en daaropvolgende serie) All Stars, draaide ‘Toen Ik Je Zag’ om de gedachte ‘liefde overwint alles’. Het werd een hit die iedereen in Nederland kende en het publiek verenigde, zowel bij de eerste release in ’97 als toen de acteur in 2010 overleed. Kamerling werd in vele harten gesloten en zal dankzij zijn bijzondere acteerspel en dit onvergetelijke nummer voor altijd voortleven. Ook bij Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren, die met volle overgave aan deze track hebben gewerkt.Kris Kross Amsterdam heeft zijn sporen al ruimschoots verdiend met een serie Engels- en Nederlandstalige hits (o.a. ‘Hij Is Van Mij’, ‘Moment’, ‘Loop Niet Weg’), vorig jaar nog leidend tot het bereiken van de 1 miljard streams mijlpaal. Lil Kleine bewees eerder dit jaar weer één van de succesvolste Nederlandse rappers te zijn toen zijn nieuwe album ‘Jongen Van De Straat’ direct een gouden status behaalde en een streaming record verbrak. De charismatische zangeres Yade Lauren scoorde al internationale hits maar bracht haar debuutalbum ‘Reflecties’, met de aangrijpende single ‘Papa’, in het Nederlands uit dit jaar. ‘Mij Niet Eens Gezien’ is een optelsom van hun talent, emotie en wilskracht om een van Nederlands meest gevoelige songs naar een nieuw tijdperk te tillen.

“Er zal altijd worden gesproken over nummers waar je eigenlijk niet aan mag komen: liedjes die iets bijzonders betekenen, songs die een unieke emotie dragen of artiesten die ongenaakbaar zijn. ‘Toen Ik Je Zag’ bevat alle drie die factoren. We wilden daarom ook geen normale remake maken, maar een ode. Een ode aan één van Nederlands meest speciale liedjes. Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling opdat we nooit vergeten dat muziek en liefde tijdloos zijn.”
Kris Kross Amsterdam

“Ik vind het bijzonder om dit tijdloze, iconische nummer dat vrijwel iedereen kent op deze manier verder te laten leven en opnieuw onder aandacht te brengen. Het is een nummer dat Nederlanders verbindt, en ik hoop dat wij daar aan bijdragen met dit nummer.”
Lil Kleine

“Wat begon met covers van Lil Kleine op YouTube naar nu samen een nummer met Kleine en Kris Kross Amsterdam vind ik heel speciaal. En dat het dan ook nog dit nummer mag zijn, bij zo’n speciaal moment, vind ik heel bijzonder.”
Yade Lauren         

Bron © TNNA