Home Muziek Kevin luidt nieuw tijdperk in met nieuw album ‘Animal Stories’

Kevin luidt nieuw tijdperk in met nieuw album ‘Animal Stories’

Vandaag releaset Kevin zijn nieuwe album ‘Animal Stories’. De verwachtingen zijn hoog: niet alleen kwamen zijn vorige twee albums ‘Vrij’ (2019) en ‘Lente’ (2018) beide binnen op nummer 1, ook is het volgens Kevin zelf “zijn beste werk tot nu toe”. 

Kevin is een streamingkanon door uitsluitend zichzelf te zijn. Met zijn kenmerkende nonchalance en topkwaliteit raps werkte de publiekslieveling zich in korte tijd op tot een van de meest prominente ambassadeurs van hiphopstad Rotterdam; de stad die in zijn DNA zit, en een rode draad vormt in de visuele uitingen rondom dit project. Zo vond er eerder deze week al een exclusieve luistersessie plaats in het Excelsior stadion.

‘Animal Stories’ luidt een nieuw hoofdstuk in voor Kevin, die hiermee zijn eerste plaat uitbrengt in samenwerking met Noah’s Ark en daarnaast aankondigde te gaan bouwen aan zijn eigen label, eveneens genaamd Animal Stories.

De eerste single ‘Gordelweg’ werd direct een nummer-1-hit en zette daarmee de toon voor het album, waarop een typische Kevin – bewapend met trage flows, een slepend geluid en realer-than-life teksten – zich in topvorm toont.

Na ‘Gordelweg’ verschenen de succesrijke tracks ‘Langzaam’ met Lijpe, ‘Als Ik Je Niet Zie’ met Yade Lauren en ‘Ietsjes Later’ op voorhand. Het album bevat producties uit de eredivisie van de scene, met namen als Spanker, Jack $hirak, Ramiks en Project Money. Naast de uitgebrachte singles met Lijpe en Yade Lauren bevat het ook gastbijdragen van mede-sterspelers als Ronnie Flex, Frenna Hef, Idaly, Emms (Broederliefde) en Josylvio.

Bron ©Universal Music