Home Muziek Juryleden Junior Songfestival finale bekend

Juryleden Junior Songfestival finale bekend

Sinds begin dit jaar zijn de finalisten van het Junior Songfestival keihard aan het repeteren voor de nationale finale die live vanuit RTM in Rotterdam wordt uitgezonden. Een hele spannende avond, want MELODY, Priscilla, SH!NE en Ayana worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit Jeangu Macrooy, Emma Heesters en Rolf Sanchez. Tijdens deze spannende finale worden de finalisten bijgestaan door publiek in de zaal. Wie van de vier acts Nederland mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Junior Songfestival in Parijs is te zien op zaterdag 25 september. De presentatie ligt in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.

Jeangu Macrooy: “Het Junior Songfestival zorgt ervoor dat jong talent een podium krijgt. Dat is belangrijk, er zijn zoveel jonge talenten die heel veel in hun mars hebben en dat mag gezien worden. Samen met Emma en Rolf ga ik genieten van de finalisten en ze hier en daar tips geven die ze hopelijk in hun verdere muzikale carrière mee kunnen nemen.”

Tijdens de nationale finale worden de vier finalisten niet alleen beoordeeld door de vakjury, maar ook door de kinderjury. De winnaar en oud-finalisten van vorig jaar Unity, Jackie & Janae en Robin geven dit jaar de punten aan de acts namens de kinderjury. Begin juni is bekendgemaakt wie er op het grote podium staan op 25 september. De groep SH!NE bestaat uit Loïs (12), Lyova (14) en Jade (12). Het is voor het eerst bij het Junior Songfestival dat er een groepje met één jongen en twee meisjes meedoet. Hun liedje heet ‘A Million Little Things’ en gaat over het genieten van de kleine dingen in het leven.Priscilla (12) en Ayana (14) betreden allebei solo het podium. Ondanks dat Priscilla haar nummer ‘Be Alright’ alleen zingt, staat ze wel samen met 4 danseressen op het podium. Haar vrolijke nummer gaat over dat je geen zorgen hoeft te hebben, maar lekker kunt gaan dansen. En als je de ‘vibe’ voelt, dan komt alles goed. Ayana treed op met ‘Mata Sugu Aō Ne’ (Als ik je weer zie) en gaat over dat je naar iemand toe wilt die ver weg is. Dat je diegene elke dag mist en zou wensen dat je kon vliegen zodat je bij die persoon kan zijn.

De laatste finalist is de meidengroep MELODY, die bestaat uit de vijf meiden Soline (12), Faye (13), Mirre (14), Angelina (14) en Ceder (13). Hun liedje heet ‘Niet wat vrienden doen’. Zoals de titel al aangeeft gaat het nummer over vriendschap, maar ook over de strijd: ga ik voor de jongen die mijn vriendin ook leuk vindt? Luister ik naar mijn hoofd of naar mijn hart?
Het belooft een muzikale maar vooral spannende avond te worden waarna een van de acts zich na deze avond mag gaan voorbereiden op de internationale finale in Parijs op 19 december. De voorbereidingen van de finalisten voor de finale zijn te volgen via het YouTube-kanaal van Junior Songfestival.


Junior Songfestival Nationale Finale 2021 op zaterdag 25 september om 19.20 uur live te zien bij AVROTROS op NPO Zapp

Foto Jeangu© Rinse Fokkema
Foto Emma © Lucas Semm
Foto Rolf © Ruud Baan
Foto finalisten © Chantal Antonides

Bron © AvroTros

Vorig artikelGroepsfase UEFA Champions League van start vanaf 14 september
Volgend artikelFinal trailer No Time To Die gelanceerd
Ik ben de eigenaar van Planetzone