Home Muziek Het Geluid is terug met verdubbelaar

Het Geluid is terug met verdubbelaar

© Qmusic

Maandag 1 augustus start de nieuwe editie van het populairste radiospel van Nederland: Het Geluid. Een bijzonder element dit jaar is een nieuwe invulling van de SuperRonde, waarbij de luisteraar een verdubbelaar in kan zetten. Kai Merckx speelt aanstaande maandag voor het eerst Het Geluid.

Nieuwe SuperRonde

De SuperRonde heeft een geheel nieuwe invulling. Dit keer krijgt de luisteraar in de SuperRonde een verdubbelaar. Die verdubbelaar houdt in dat de luisteraar moet  kiezen: óf twee pogingen om Het Geluid te raden óf twee keer zoveel prijzengeld als het antwoord goed is. Vorige edities werd de SuperRonde op een vast moment gespeeld, dit jaar is het moment een grote verrassing. Als het SuperRonde-alarm gaat, betekent dat de eerstvolgende ronde de SuperRonde is. De vraag is dan: verdubbelt de luisteraar zijn of haar kansen of het geldbedrag?

Net als voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van 2.500 euro en wordt de oplossing per fout antwoord 100 euro meer waard. Elk uur mag een luisteraar een poging wagen om te raden wat Het Geluid is.

Records

In 2019 won de 36-jarige Kirsten maar liefst €100.000 met het geluid van ‘het verstellen van een wereldstekker in de juiste stand.’ Het snelst geraden geluid werd in 2010 binnen een dag geraden met als antwoord ‘het terughangen van een haak in een telefooncel’. Dat geluid was toen 3200 euro waard.

Het Geluid wordt elke werkdag gespeeld tussen 7 uur ’s ochtends en 7 uur ’s avonds. Het Geluid is altijd een handeling die je uit kunt voeren.

Bron en foto © Qmusic

Vorig artikelNieuw op 24Kitchen: Rudolph’s Zomertour
Volgend artikel[Video] Hans Kraay Jr. langer bij ESPN en 2 nieuwe programma’s