Home Muziek Frenna en Akwasi bundelen krachten voor nieuwe track ‘Wonder’

Frenna en Akwasi bundelen krachten voor nieuwe track ‘Wonder’

Single dient als hoopvolle reminder om vooruit te blijven kijken na Black Lives Matter demonstraties\

Zanger en rapper Frenna is de studio ingedoken met collega artiest Akwasi voor hun nieuwste single ‘Wonder’. Het nummer komt recht uit het hart van de twee bekende Nederlandse artiesten en is een antwoord op de wereldwijde Black Lives Matter demonstraties van vorige maand. De video van de track is ook net verschenen.

De protesten wereldwijd en de soms verhitte racisme debatten die daarop volgden, hebben Frenna erg bezig gehouden de afgelopen periode. De Haagse rapper en zanger heeft zich lang stilgehouden over het onderwerp, maar besloot dat muziek het beste medium was om zich hier eindelijk over uit te spreken. “Akwasi en ik zouden altijd al een keer muziek maken en ik zei tegen hem: ik denk dat het nu tijd is. Dat we er samen iets van moeten zeggen en de muziek moeten laten spreken”, zegt Frenna over de single. 

Frenna schreef het refrein van ‘Wonder’ met Akwasi in gedachten, nog voordat hij überhaupt contact met hem had opgenomen hierover. Na het horen van het refrein, reageerde de rapper, acteur en schrijver dezelfde avond nog op het verzoek van Frenna om samen te werken. Akwasi was de afgelopen maand veel in het nieuws vanwege zijn speech tijdens het Black Lives Matter-protest begin juni op De Dam in Amsterdam. Akwasi: “Vorige maand was een hele crazy maand voor mij. Los van alle negatieve vibes die ik heb gevoeld, biedt het mij trots, kracht en super veel hoop om te weten dat ik er nooit alleen voor zal staan. Het kwaad is sterk, maar het goede is met zoveel meer.”

De single en bijbehorende videoclip ‘Wonder’ van Frenna en Akwasi, geproduceerd door Shafique Roman, zijn vanaf vandaag, donderdag 23 juli, overal te beluisteren en te bekijken. Afgelopen donderdag liet het duo de track voor het eerst horen tijdens de ‘Frenna Deluxe’ show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Alle opbrengsten van ‘Wonder’ gaan naar organisatie Kick Out Zwarte Piet (KOZP), historisch archief The Black Archives en politieke actiegroep Black Queer & Trans Resistance. 

Bron © TNNA

Vorig artikelOnePlus Nord, de meest complete smartphone
Volgend artikelLG lanceert nieuwe soundbar perfect voor LG GX OLED televisies