Home Nieuws Film nieuws Femke Meines zingt titelsong Engel – nu beschikbaar

Femke Meines zingt titelsong Engel – nu beschikbaar

Femke Meines, o.a bekend als winnaar van het Junior Eurovisiesongfestival, de film Elvy’s Wereld en van de insta-serie Anymoody’s, zingt de aanstekelijke titelsong van de magische familiefilm Engel, die vanaf 5 augustus in de Nederlandse bioscopen te zien is. Door de coronacrisis is het aanbod voor familiefilms deze zomer zeer beperkt. Daarom heeft Just Film Distribution alles op alles gezet om deze familiefilm pur sang deze zomer alsnog in de bioscoop uit te brengen. Een feest voor gezinnen die zich met de avontuurlijke film Engel mee kunnen laten slepen in de bijzondere wereld van het 11-jarige onzekere meisje Engel. Zij vindt op een goede dag een magisch wensklokje dat haar leven totaal verandert. Want alles wat ze wenst, komt uit! En wie wil dat nou niet…?

‘Dichterbij’ is speciaal geschreven en geproduceerd voor Engel door Niels Zuiderhoek & Simon Gitstels. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor tracks van o.a Di-rect & Kensington. ‘Dichterbij’ is opgenomen in de studio in Berlijn. De bijbehorende videoclip wordt zaterdag 20juni gereleased. De single bevat ook een B-track getiteld ‘Mooi Begint Van Binnen’ die tevens in de film te horen is en ook door Femke gezongen wordt. 

De catchy Engel-titelsong ‘Dichterbij’ is vanaf vandaag beschikbaar en te beluisteren via Spotify.

TikTok en Engel
Speciaal voor ‘Dichterbij’ is voor alle fans een TikTok dansje bedacht. Deze wordt door Femke Meines op 21 juni op de TikTok-account van Engel gelanceerd. 

Over Engel
De avontuurlijke familiefilm Engel is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Niemand minder dan Isa Hoes (De Ontsnapping, Celbok H), die tevens als creatief producent optreedt, en Barry Atsma (Bankier van het Verzet, Mannenharten 2, Klem) spelen de ouders van Engel, een rol van de innemende Liz Vergeer (Bumperkleef, Mees Kees in de Wolken, Bankier van het Verzet).

Het verhaal van Engel
Engel is een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Thuis voelt voor haar vertrouwd, met haar knappe koppen van ouders, haar lieve kat Saturnus en de gekke oom Tobias, die oppast als haar ouders naar een congres gaan. Op een dag, onderweg naar huis, gebeurt er iets vreemds: ze struikelt, bereidt zich voor op een harde val, maar ineens zweeft ze in een prachtige zeepbel. Als de zeepbel uit elkaar spat en engel verdwaasd op de grond ligt, ziet ze naast zich een prachtig zilverenklokje liggen. Al snel komt engel erachter dat het klokje heel bijzonder is. Alles wat ze wenst, komt uit! Engel wordt ineens enorm populair maar of haar nieuwe leven haar ook echt gelukkig maakt? 

Regie: Dennis Bots (Circus Noël, Oorlogsgeheimen, Achtste Groepers Huilen Niet) Scenario: Ellen Barendregt | Regie: Jamel Aattache (Zwaar Verliefd!) | Productie: Danielle Raaphorst van Incredible Film (De Ontsnapping, Smoorverliefd en Circus Noël Feel the Magic) | Distributie: Just Film Distribution. 

Bron © Just Film Distribution