Home Muziek Eerste single van Friday komt uit op 6 maart.

Eerste single van Friday komt uit op 6 maart.

Het verhaal van Koen en Quinten is een bijzondere. Bij hun eerste ontmoeting klikte het direct op persoonlijk en muzikaal vlak. Een hechte vriendschap ontstond en de mannen zijn vanaf het eerste moment  onafscheidelijk. De droom om samen muzikaal de wereld te veroveren delen ze dan ook sindsdien. Samen vormen zij formatie Friday. Op vrijdag 6 maart komt de eerste single ’21’ uit.

Koen en Quinten hebben altijd al samen muziek gemaakt in en met diverse bands. Vanuit hun Amsterdamse oefenruimte omgeven zij zich met muzikanten uit de top van de Amsterdamse muziekscene die allemaal hun sporen dik verdiend hebben in de muziekindustrie. Ondernemend als de twee zijn combineerden zij jarenlang het optreden in binnen- en buitenland met het opzetten van diverse bedrijven. De bedrijven staan inmiddels allemaal op zichzelf en Koen en Quinten pakken nu hun kans om de muziek naar een hoger plan te tillen. De naam Friday komt dan ook voort uit het gevoel van al die jaren de hele week buffelen en nu eindelijk alleen te kunnen focussen op muziek. Nu is het elke dag vrijdag. 

De single ’21’ is het eerste wapenfeit van een in aantocht zijnde EP . Een up-beat feelgood popsong  Voor de productie werkte Friday samen met Mark van Bruggen, en de mix komt uit de handen van Cenzo Townsend ( o.a. U2, Kaiser Chiefs, Snow Patrol). 
21 komt aanstaande vrijdag uit.