Home Muziek Eelke Kleijn teased zijn aankomende album met betoverende nieuwe track ‘The Magician’

Eelke Kleijn teased zijn aankomende album met betoverende nieuwe track ‘The Magician’

Rotterdam’s finest Eelke Kleijn trakteert ons vandaag op het eerste voorproefje van zijn nieuwe album, de follow-up van ‘Moments Of Clarity’ uit 2018. Voortbouwend op zijn muziekcarrière, met shows over de gehele wereld, combineert Kleijn clubtunes moeiteloze met integere downtempo melodieën voor de thuis luisteraars. Met zijn nieuwste release ‘The Magician’ demonstreert hij dan ook perfect zijn geprezen talenten en wordt de  track op zijn eigen label DAYS like NIGHTS uitgebracht.

“Bij ‘The Magician’ draait alles om de bassline”, zegt hij over zijn nieuwste track. “In veel van mijn liedjes begin ik meestal met een idee en voeg dan allerlei kleine dingen toe, zo groeit het concept steeds verder. Met ‘The Magician’, was het heel anders. Ik begon met het idee om mijn modular voor Sample & Hold filter modulation te gebruiken. Het is een bekend trucje van klassiekers, denk daarbij aan Depeche Mode of Kraftwerk. Vanuit daar kwam de rest vanzelf.”

Bij ‘The Magician’ warmt een zachte vocal de track op, terwijl het lead motief de intro teased. Deze modulerende, resonerende pulse vormt de crux van het nummer en geeft het een early progressive house tintje. De bassline verdubbelt, terwijl pittige, catchy percussie de track naar voren laat komen. FX swells en clap fills voegen een urgentie toe, met pads die langzaam omhoog komen en een nodige hi-hat toevoegen, terwijl de lead aanmoedigt en verder resoneert. Een ingetogen opbouw leidt ons terug naar de basis, het zoemende hoofdmotief snijdt prachtig door de mix.

‘The Magician’ ’is absoluut één van mijn persoonlijke favorieten van het aankomende album ‘, zegt Eelke. “Als je mijn melodische achtergrond combineert met de op dansvloer gerichte benadering, is ‘The Magician’ het perfecte voorbeeld van het eindresultaat.”

De liveshows na ‘Moments Of Clarity’ – met lovende responses op festivals zoals DGTL Amsterdam (waar de show in première ging), Extrema Outdoor (België) en shows in Parijs en Berlijn, maken het potentieel voor het aankomende album niets minder dan iets om naar uit te kijken na de eerste glimpse van het album met ‘The Magician’.
 
‘The Magician’ is onderdeel van Eelke Kleijn’s vierde album dat op 25 september uitkomt!


 ‘The Magician’ is nu uit op DAYS like NIGHTS

Bron © Armada Music