Home Muziek Coely kondigt nieuwe plaat aan: ‘Alive’ verschijnt op 17 maart

Coely kondigt nieuwe plaat aan: ‘Alive’ verschijnt op 17 maart

© TopNotch / Universal Music Belgium

In 2022 liet Coely opnieuw van zich horen, met twee gesmaakte singles ‘Run It Up feat. Albi X’ en ‘Alive’ én een triomfantelijke terugkeer naar de festivalpodia (Rock Voor Specials, Cactusfestival, Lokerse Feesten, Jazz Middelheim en Pukkelpop).
  
2023  trapte ze af met nieuwe song ‘Kaos’; ze rijfde de MIA-award voor ‘Beste Hiphop’ binnen en vandaag kondigt ze haar nieuwe moker van een plaat aan: ‘Alive’!
Op 17 maart ligt de opvolger van haar alomgeprezen debuut ‘Different Waters’ (2017) in de rekken maar vanaf vandaag kunnen fans het album alvast voorbestellen.
Op 25 maart stelt Coely ‘Alive’ voor in de AB en op 31 maart doet ze dat nog eens over, in De Roma! 
   
OVER COELY
Coely, het onbetwiste hiphop-icoon dat met haar ontwapenende lach zowel de landsgrenzen als het kleuren- en smakenpalet overstijgt.
Haar album “Different Waters” scoorde goud in 2018. Ze bracht verschillende successingles uit zoals “Don’t Care” en “Celebrate”, werkte samen met Kungs en Olly Murs voor de song “More Mess” en maakte het nummer “Hush” voor de soundtrack van de film “Tueurs”.
Coely viel meermaals in de prijzen: Humo bekroonde haar tot Beste Vrouwelijke Artiest, ze kreeg 3 Music Industry Awards uitgereikt (‘Beste Urban’, ‘ Beste Solo Vrouw’, en ‘Beste Hiphop’) én een Ultima (de culltuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap).
Live blaast Coely iedereen omver met haar energie, enthousiasme en fenomenale stem en haar tracks die de grenzen tussen hiphop, soul en pop doen vervagen. Van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland tot Glastonbury Festival, Pinkpop en Openair Frauenfeld: wie Coely ooit live aan het werk zag, weet dat zij/x/hij getuige was van wereldklasse.

LIVE  
25.03.2023 | AB, Brussels 
31.03.2023 | De Roma, Antwerp

Bron en foto © TopNotch / Universal Music Belgium

Vorig artikelJoji brengt Smithereens tour naar AFAS Live
Volgend artikelKersverse JEZ!-ambassadeurs Nora Gharib, Tom De Cock en Jonas Lips trappen de grootste goede doelen-actie voor en door jongeren af