Home Muziek Britpopband Anemone komt met grimmige maar hoopvolle eerste single en kondigt album...

Britpopband Anemone komt met grimmige maar hoopvolle eerste single en kondigt album aan

Britpopband Anemone is terug met de gloednieuwe en uitgesponnen single ‘Wheel To His Heart’. Dit is de eerste van het aankomende album van de band. Het nummer werd vlak voor de coronacrisis opgenomen met Jan Schenk, de producer die samenwerkt met bands als zZz, Claw Boys Claw en Nouveau Vélo. ‘Wheel To His Heart’ komt uit op vrijdag 5 maart.

Naakte zang en surfy gitaarsounds
Met deze nieuwe slowrocker laat het Rotterdamse drietal een gevoelige en meer gelaagde kant van zichzelf zien. De harde gitaarriffs zijn ingewisseld voor naakte zang en surfy gitaarsounds die nog ver doorklinken. De halftime-drumpartijen dansen onafgebroken door de track en vormen de basis voor een grimmig maar hoopvol nummer.
 
De band staat bekend om zijn energieke liveshows die vaak uitmonden in uitgerekte psychedelische jams, zoals die ook op het debuutalbum Silver Star te horen zijn. Anemone speelde eerder op festivals als Vestrock en Motel Mozaique, deed mee aan Popronde en verzorgde de support voor bands als Triggerfinger en Indian Askin.

Voor ‘Wheel To His Heart’ is een videoclip opgenomen onder leiding van Theo Wesselo (Rembo & Rembo), op het sfeervolle cruiseschip SS Rotterdam.
 “He followed the wheel to his heart.”

Band: Anemone
Titel: Wheel To His Heart
Releasedatum: vrijdag 5 maart 2021
Gentlemen pre-order: https://www.gentlemenrecordings.com/shop/
Spotify pre-save: https://show.co/xEQEnMx

Bron en foto © Gentlemen recordings

Vorig artikelKetnet-reeks Nachtwacht krijgt derde bioscoopfilm ‘De dag van de Bloedmaan’
Volgend artikelNieuwe Games with Gold voor maart 2021