Home Muziek Axelle Red & Ycare onthullen videoclip van ‘I Don’t Care (je m’en...

Axelle Red & Ycare onthullen videoclip van ‘I Don’t Care (je m’en moque)’

Axelle Red & Ycare onthullen de videoclip van hun nieuwste single ‘I Don’t Care (je m’en moque)’.

In de clip bevinden Axelle en Ycare zich in een stripverhaal. Ze creëren zo een beeld dat door geen enkele camera kan worden nagebootst, want sommige verhalen ontroeren nu eenmaal alleen omdat ze getekend zijn. Zo subliem omdat ze onbeperkt spreken tot onze verbeeldingskracht.

Naarmate het verhaal vordert, komen de beelden tot leven en worden Axelle & Ycare bevrijd uit de vierkanten ‘grenzen’ van het stripverhaal.  

Wooow! Boom! I Don’t Care! Zoveel onomatopeeën die ons beeld na beeld, naar de volgende pagina leiden in het stripverhaal. De videoclip valt op door zijn unieke kleuren, die ons als het ware terugbrengen naar de popart: een tijdperk dat o.a. stond voor vrijheid en ongedwongen liefde.

Ondanks de verschillen, ondanks alles wat hen tegenwerkt, zowel in hun levensstijl als in hun leefwereld, is er een wereld waarin iedereen thuis is, vrij om te dromen en slagen ze er in van elkaar te houden. We zien het verhaal van een vrouw en een man, zo verscheiden maar die niet zonder elkaar kunnen.

De ontroerende videoclip ronden ze af d.m.v. een ongelooflijke flashback – die verwijst naar de herinneringen die we gedurende ons leven verzamelen. De flashback doet denken aan het einde van de zomer, of een trouwalbum dat we sluiten en achterstevoren doorbladeren met een vleugje nostalgie…

Bron © Universal Music Belgium