Home Muziek ‘5 Dagen’ met Extinction Rebellion in aanloop naar het A12-protest

‘5 Dagen’ met Extinction Rebellion in aanloop naar het A12-protest

© NTR / © © Wim Kluvers

In aanloop naar het protest op de A12 duikt 5 Dagen in de wereld van Extinction Rebellion. De organisatie groeit en steeds meer BN’ers sluiten zich aan, maar wie zitten er achter deze beweging? In de gele bus van 5 Dagen (NTR/PowNed) met presentatoren Jo van Egmond en verslaggever Mirthe van der Drift vertellen vier activisten hun persoonlijke verhaal.

Op zaterdag 28 januari wil Extinction Rebellion opnieuw demonstreren bij de A12 bij Den Haag. Naar verwachting zullen daar ongeveer 1000 activisten samenkomen om de weg te blokkeren en daarmee wordt dit het grootste protest van de Nederlandse tak van Extinction Rebellion tot op heden.

Extinction Rebellion kent een variatie aan leden uit verschillende delen van het land, die allemaal een andere achtergrond en verschillende beweegredenen hebben. Maandag is Mark (52) uit Amsterdam te gast, een van de organisatoren van de A12-actie. Verder praat 5 Dagen deze week met Petra (57) uit Helmond, Koen (35) uit Amsterdam en Raki (39) uit Den Haag over hun beweegredenen, de organisatie en de komende actie.

Waar komt die drang om te protesteren vandaan? Hoe beleven zij een protest? Gaan sommige acties niet te ver? En wat voor reacties krijgen ze? Verslaggever Mirthe van der Drift nam een kijkje bij de voorbereidingen van het protest.

5 Dagen in aanloop naar het A12-protest van Extinction Rebellion. Maandag 23 januari, dinsdag 24 januari, donderdag 26 januari en vrijdag 27 januari van 20.00 tot 20.30 uur op NPO Radio 1. Woensdag is er geen uitzending. Op vrijdag is de presentatie in handen van Ajouad El Miloudi. Zie ook de website van 5 Dagen

Maandag 23, dinsdag 24, donderdag 26 en vrijdag 27 januari, 20.00-20.30 uur, NPO Radio 1

Bron: NTR Foto © Wim Kluvers

Vorig artikel[Video] Hama ‘Fit Watch 6910’ smartwatch
Volgend artikelFLEMMING, Dieuwertje Blok, Het Klokhuis, StukTV, Een Huis Vol en Claude in top 3 genomineerden NPO Zapp Awards 2023