Home Muziek #1 trending podcast komt met seizoen 2

#1 trending podcast komt met seizoen 2

Vier tieners die een podcast opnemen vanuit hun tuinhuisje en daarmee de podcast-hitlijsten bestormen. In ‘Het Tussenuurtje’ praten Jonas, Jesse, Lucas en Luuk over alle thema’s die op hun leeftijd belangrijk zijn. Het eerste seizoen van de podcast bleek meteen een hit, want de jongens kwamen binnen op #1 in de podcast trendinglijst van Spotify. 
Het idee van de podcast ontstond toen de vier vrienden tijdens een les aardrijkskunde de klas uit werden gestuurd. Ze hadden samen afgesproken om hun huiswerk niet te maken en dat viel slecht bij de docent. Tijdens dat spontane tussenuurtje kwamen de jongens op het idee voor een eigen podcast. In het tuinhuisje van een van de ouders in Tilburg namen ze dat weekend gelijk de allereerste aflevering op. Met succes: duizenden jongeren weten de podcast inmiddels te vinden. Aflevering 12, de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, gaat over schaamte. 

“Door de stekker van De Stroom spatten de vonken er in seizoen 2 vanaf!”

– Het Tussenuurtje 

Het experiment startte met slechts één telefoon in het midden van de tafel die als microfoon diende. Inmiddels staan er vier splinternieuwe podcastmicrofoons op tafel, inclusief koptelefoons en een mengpaneel. Mediabedrijf de Stroom besloot om het initiatief van de heren te steunen en brengt vanaf vandaag het tweede seizoen van de podcast uit.
 Elke week bespreken de jongens een nieuw thema aan de hand van een aantal rubrieken. De jarenlange vriendschap tussen de jongens is goed hoorbaar waardoor de dynamiek van de podcast uniek is. Vanaf nu verschijnt er via de Stroom wekelijks een nieuwe aflevering van Het Tussenuurtje. De podcast wordt telkens op maandagochtend gepubliceerd, zodat leerlingen hun nieuwe schoolweek een beetje doorkomen.

Beluister hier de eerste aflevering van seizoen 2

Bron © De Stroom