Home Nieuws Jongeren ‘Sekspedia’ geeft échte seksuele voorlichting

[video] ‘Sekspedia’ geeft échte seksuele voorlichting

© Lowie van der Grinten

Van zoenen tot aftrekken en van beffen tot anale seks; ‘Sekspedia’ is een expliciete, educatieve online serie van BNNVARA die jongvolwassenen een representatief beeld geeft van hoe seks er echt aan toegaat. 

Hoe communiceer je in bed? Op welk moment vraag je consent? En hoe ziet échte seks er eigenlijk uit? Jongvolwassenen geven seksuele voorlichting op school gemiddeld slechts een 5,8, waarbij queers zelfs een 4,2 geven. Bij BNNVARA vinden we dat dit beter moet. Met een te conservatief gedachtegoed over seks en met onrealistische porno die 24/7 beschikbaar is, lopen we als maatschappij het risico dat jongvolwassenen opgroeien met een vertekend beeld van wat seks is en kan zijn. ‘Sekspedia’ brengt hier verandering in. De online serie laat zien hoe het er echt aan toe gaat tussen de lakens: dat seks fijn is, communicatie vergt en onhandig mag zijn.

WOORD en DAAD 

‘Sekspedia’ bestaat uit twee onderdelen: ‘WOORD’ en ‘DAAD’. ‘WOORD’ is een interviewserie waar seksuele handelingen besproken worden door mensen die seks hebben. Wat is voor hen lekker en wat absoluut niet? In ‘DAAD’ worden de seksuele handelingen uitgevoerd door professionals. Consent, communicatie, plezier, genot en techniek komen voorbij in verschillende samenstellingen. Hiermee legt de serie uit hoe je verantwoordelijk en prettig seks hebt. Onder voice-over-begeleiding van Amber Kortzorg wordt de kijker stap voor stap meegenomen langs seksuele handelingen en interviews over diezelfde handelingen. 
 

‘Sekspedia WOORD’ is vanaf dinsdag 9 mei wekelijks om 20.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van Spuiten en SlikkenAlle afleveringen van ‘Sekspedia DAAD’ zijn vanaf dinsdag 9 mei tussen 20.00 en 06.00 uur te zien op npo3.nl/sekspedia

Bekijk hieronder de trailer van Sekspedia

Bron: BNNVARA Foto © Lowie van der Grinten