Home Liefde Help! Ik sta naakt online..

Help! Ik sta naakt online..

Op 29 november aanstaande verschijnt bij Blossom Books Help! Ik sta online van Francien Regelink, een hulpgids voor als je slachtoffer bent geworden van shame-sexting. Het boek zal gepresenteerd worden tijdens de première van de scholen-theatertour van Stichting Helpwanted.nl.

Onderzoek van EenVandaag toont aan dat een kwart (28%) van de jongeren seksueel getinte naaktfoto’s of video’s van zichzelf heeft. Helaas komt het onder deze groep nog vaak voor dat deze foto’s zonder toestemming worden doorgestuurd, waarna men spreekt van shame-sexting. Francien schreef dit boek om de jongeren die hier slachtoffer van zijn geworden te helpen.

Een gids voor jongeren én voor ouders
In Help! Ik sta online leert Francien Regelink in de vorm van een stappenplan hoe jongeren om moeten gaan met de soms gevolgen van sexting. Deel twee is gericht op de ouders. Regelink krijgt veel vragen van jonge meisjes maar kan ze niet allemaal helpen. Met dit boek hoopt zij dit toch te kunnen doen.

Francien Regelink
Francien was 15 jaar oud toen de jongen waar ze verliefd op was een screenshot van haar borsten maakte en deze deelde met de hele school. Dit was nog voor het woord ‘sexting’ werd gebruikt, wat maakte dat Francien geen idee had hoe ze hiermee om moest gaan. Inmiddels geeft ze mediatrainingen op scholen en leert ze jongeren precies wat wel en niet te doen als het op sexting aankomt. Regelink schreef eerder over haar ervaringen in het boek Francien laat je tieten nog eens zien (2016).

Boekpresentatie tijdens een bijzondere première
Help ik sta online zal gepresenteerd worden voorafgaande aan de première van een bijzondere theatertour over het onderwerp, op 29 november in PLLEK, Amsterdam. Om een gevoel te krijgen bij de wervelwind waarin je terecht komt als je ongewenst naakt online staat, start Helpwanted.nl in samenwerking met Theatergroep PlayBack die avond een scholen-theatertour. Op de premiere zullen grote en kleine organisaties, docenten en hulpverleners aanwezig zijn. De avond zal duren van 19:00 tot 21:30 uur.