Home Games Talentenwedstrijd geeft gamers de kans om autocoureur te worden met de MP...

Talentenwedstrijd geeft gamers de kans om autocoureur te worden met de MP Motorsport Competitie

Het is voor veel gamers een droom die onbereikbaar lijkt: professioneel autocoureur worden in de formuleauto’s of de toerwagens. MP Motorsport, het grootste raceteam van Nederland, gaat daar verandering in brengen met de MP Motorsport Competitie – een talentenwedstrijd die iedereen van 7 tot 60 jaar de kans geeft om die eerste belangrijke stap te zetten op weg naar een carrière in de autosport. De hoofdprijzen: een heel seizoen meedoen in de Formule 4 of de Ford Fiesta Sprint Cup, of een jaar lang clubwedstrijden racen op de kartbaan van Strijen. Meer informatie over de MP Motorsport Competitie en de mogelijkheid om je in te schrijven kun je vinden op de officiële website. De inschrijving sluit op 6 april 2020.

Verrassend eenvoudig
Het concept van de MP Motorsport Competitie is verrassend eenvoudig: alle deelnemers betalen met hun inschrijfgeld elk een fractie van wat er nodig is om de winnaars een heel seizoen te laten racen of karten. Dankzij deze slimme opzet kan elke gamer zijn eerste stappen in de autosport zetten. Als je maar snel genoeg bent! Iedereen uit Nederland en België zonder racelicentie mag zich inschrijven voor de MP Motorsport Competitie. De minimumleeftijd is 7 jaar, de competitie accepteert deelnemers tot en met 60 jaar. Deelname kost 5000 euro exclusief btw.

De toegankelijkste manier om met autosport te beginnen
“Echt iedereen mag meedoen: gamers, karters, jongens en meisjes, mannen en vrouwen, van 7 jaar jong tot 60 jaar oud. Dat is het leuke van de MP Motorsport Competitie”, zegt mede-organisator Daniël de Jong, die ooit met MP Motorsport tot de Formule 2 reikte en deze maand nog de GT3-Am-klasse in de 24 Uur van Dubai won. “Voor een relatief overzichtelijk bedrag heb je uitzicht op een volledig betaald raceseizoen in de autosport. Begin een crowdfunding-actie, ga met de pet rond bij familie en vrienden of trek sponsors over de streep. Een toegankelijkere manier om met de autosport te beginnen is er niet!”

Vier leeftijdscategorieën met elk 100 deelnemers
Aan de MP Motorsport Competitie nemen in vier leeftijdscategorieën steeds 100 deelnemers mee. De eerste ronde van de talentenwedstrijd is voor elke leeftijdscategorie een gamecompetitie in de racesimulator – een kolfje naar de hand van iedereen die zijn racevaardigheden thuis met zijn of haar eigen setup heeft opgedaan. Daarna volgen twee ronden op de kartbaan. De winnaars van de jonge leeftijdscategorieën zijn na de kartrondes bekend. Maar liefst tien deelnemers tot 11 jaar en vijf deelnemers tot 16 jaar winnen een kart, racekleding en een seizoen clubwedstrijden op de kartbaan van Strijen.

Kans op heel seizoen in Formule 4 of Ford Fiesta Sprint Cup
De deelnemers vanaf 16 jaar gaan daarna door voor hun racelicentie en de finalerondes in een raceauto uit de Ford Fiesta Sprint Cup. De deelnemers van 16 tot 25 jaar maken kans op een heel seizoen met MP Motorsport in het Spaans Formule 4-kampioenschap, de belangrijke eerste stap op weg naar de Formule 1. Deelnemers die ouder dan 26 jaar of langer dan 1.85m kunnen een jaar lang in de Ford Fiesta Sprint Cup met Bas Koeten Racing winnen. Daarmee kan ook een oudere winnaar die mooie droom waarmaken.

Bedacht door het team dat vele talenten hun eerste racekilometers gunde
“Wij hebben vele talenten hun eerste racekilometers gegeven”, aldus Sander Dorsman, teammanager van MP Motorsport. “Die kans gunnen wij graag aan iedereen in Nederland en België. Wie weet welk onbekend racetalent er schuilgaat in de Benelux! Maar racen is duur, dus hoe krijg je daarvoor genoeg budget bij elkaar? Met de MP Motorsport Competitie hebben we een slimme oplossing gevonden: iedereen betaalt een klein stukje, waarvan je als winnaar volledig profiteert.”

MP Motorsport biedt de complete talentenladder naar de Formule 1
Talenten kweken is hét doel van het grootste autosportteam van Nederland. MP Motorsport heeft daarvoor teams in de Formule 2, Formule 3, Formule Renault en Formule 4 – het team uit Westmaas heeft kortom de complete talentenladder naar de Formule 1 in huis. MP Motorsport werkt daarin regelmatig samen met het juniorprogramma van Red Bull en met de Renault Sport Academy, het juniorteam van het F1-team van Renault. Afgelopen november zegevierde MP Motorsport nog met Richard Verschoor in de fameuze Formule 3-race door de straten van Macau.

Dicht bij de simwereld
MP Motorsport staat bovendien dicht bij de simwereld. Jarno Opmeer racete Formule Renault bij MP Motorsport voordat hij zich helemaal toelegde op het simracen en een contract verdiende bij het team van Renault in de F1 Esports Pro Series. Simlegende Atze Kerkhof werkt al jaren als coach voor de jonge talenten van MP Motorsport. En engineer Diederik Kinds levert zijn kunsten ook aan Team Redline, het befaamde simteam van Kerkhof waarvoor onder meer Max Verstappen, Bono Huis en Rudy van Buren uitkomen.

Alle informatie over de MP Motorsport Competitie is te vinden op www.mpmotorsportcompetitie.nl. MP Motorsport werkt voor de competitie samen met Bas Koeten Racing, BirelART Karts, HRX, eMense en de Skelterclub Hoekse Waard (SKW).