Home Games s werelds eerste MotoGP™ Virtual Race in MotoGP™20 voor het goede doel...

s werelds eerste MotoGP™ Virtual Race in MotoGP™20 voor het goede doel op zondag 3 mei

Dorna Sports kondigt een spannend nieuw evenement aan. Op zondag 3 mei wordt ‘s werelds eerste Red Bull Virtual Grand Prix van Spanje georganiseerd. Voor het eerst zullen alle drie Grand Prix klassen, MotoGP™, Moto2™ en Moto3™ , racen op de eSports Stage. Onder andere Marc Marquez, Danilo Petrucci en Maverick Viñales klimmen in het digitale zadel voor deze vierde Virtual Race. De race wordt voor het eerst gereden in MotoGP™ 20.

De MotoGP™ Red Bull Virtual Spanish Grand Prix is op zondag 3 mei om 15:00 Nederlandse tijd (GMT+2) te zien op YouTube (MotoGP™ en MotoGP™ eSport), MotoGP™ eSport Twitter, Instagram en Facebook (MotoGP™ en MotoGP™ eSport). Two Wheels for Life, het officiële goede doel van MotoGP™, start in samenwerking met Dorna Sports een nieuwe campagne. De Virtual Grand Prix steunt Two Wheels for Life met als doel het verzamelen van geld om de verspreiding van COVID-19 en andere gevaarlijke ziekten in sub-Sahara Afrika te voorkomen.

De MotoGP™ grid zal gevuld worden door 11 rijders, die over 13 rondes tegen elkaar strijden, terwijl Moto2™ en Moto3™ met 10 rijders 8 rondes zullen rijden. Voor het eerst sinds de start van de Virtual Races zal deze race gereden worden de gloednieuwe MotoGP™ 20 game van ontwikkelaar en uitgever Milestone.

Repsol Honda Team: Marc Marquez, Alex Marquez
Ducati Team: Danilo Petrucci
Monster Energy Yamaha MotoGP: Maverick Viñales
Team Suzuki Ecstar: Alex Rins
Petronas Yamaha SRT: Fabio Quartararo
Pramac Racing: Francesco Bagnaia
Reale Avintia Racing: Tito Rabat
Red Bull KTM Tech 3*: Miguel Oliveira, Iker Lecuona
Aprilia Racing Team Gresini: Lorenzo Savadori

MotoGP™20 verscheen op 23 april voor PlayStation®4, Xbox One, Windows PC®/STEAM, Google Stadia en Nintendo Switch™. De game introduceerde de nieuwe Managerial Career Mode, Neurale AI en een vernieuwde historische modus.