Home Games Pokémon kondigt samenwerking met j Balvin aan en ontvouwt plannen voor P25-muziek-album

Pokémon kondigt samenwerking met j Balvin aan en ontvouwt plannen voor P25-muziek-album

Na het wereldwijde virtuele Pokémon-concert met Post Malone heeft The Pokémon Company International meer details bekendgemaakt over het één jaar durende muziekprogramma ter gelegenheid van het 25-jubileum van het merk. Aan het eind van het online event werd J Balvin aangekondigd als een van de vooraanstaande artiesten die meewerkt aan Pokémons P25 Music-programma in samenwerking met Universal Music Group. De reggaetonwereldster voegt zich bij de eerder aangekondigde headliner van het programma en popicoon Katy Perry en Post Malone in het jaar van samenwerkingen en verrassingsactivaties waarbij muziekartiesten zich verbinden aan het merk Pokémon.

“Pokémon haalt alles uit de kast voor P25 Music, en ik vind het geweldig om als een van de blikvangers van het programma op te treden”, aldus J Balvin. “Ik kan niet wachten om mijn eigen unieke swing en nog veel meer heerlijke vibes aan deze enorme Pokémon-party toe te voegen.”

Katy Perry, J Balvin en een nog geheime superster zullen elk een nummer uitbrengen dat geïnspireerd is op het popcultuurmerk, dat wereldwijd miljoenen fans van alle leeftijden al 25 jaar lang veel plezier bezorgt. De release van elk nummer gaat vergezeld van een muziekvideo en een exclusieve merchandisecollectie waarin elke artiest en het 25-jarig jubileum van Pokémon centraal staan. 
Net als bij de avonturen in de Pokémon-videospellen volgen er in de loop van het jaar nieuwe verrassingen en ontdekkingen. Behalve met deze muzikanten werkt Pokémon samen met enkele van de hipste nieuwe artiesten ter wereld aan nog andere nummers. De details volgen later, waaronder de typische ‘Pokémon’-manieren waarop deze nummers uitgebracht zullen worden.

Al deze samenwerkingen monden aan het eind van het jaar uit in een digitaal jubileumalbum: ‘Pokémon 25: Het album’. Dit album zal uitgebracht worden door Capitol Records van Universal Music Group. Het zal veertien nummers van elf verschillende artiesten van Universal Music Group bevatten, onder wie Katy Perry, J Balvin en Post Malone met zijn geweldige cover van de megahit ‘Only Wanna Be with You’ van Hootie & the Blowfish uit de jaren negentig. Deze cover is voor het eerst uitgevoerd tijdens Pokémons virtuele P25 Music-concert. Na de live-uitzending heeft Pokémon het volledige concert op zijn officiële YouTube-kanaal gezet, waar het op aanvraag bekeken kan worden. Fans kunnen het concert tevens terugkijken op de jubileumsite Pokemon.com/25 van Pokémon. Hier kunnen ze bovendien het laatste nieuws over P25 Music en andere festiviteiten van het merk vinden. Voor het later te verschijnen P25 Music-verzamelalbum is vanaf vandaag een pre-save mogelijk op CapitolRecords.lnk.to/saveP25PR/.

Pokémon- en muziekfans kunnen online meepraten via @PokemonNewsUK en #Pokemon25.

Bronb © Nintendo

Vorig artikelOn Stage afl 4: Ryanne van Dorst
Volgend artikelPoly’s DECT-headsets bieden ultieme betrouwbaarheid en helderheid in alle gesprekken