Home Games Overwatch brengt een bijzondere nieuwe support naar het spel met Lifeweaver

Overwatch brengt een bijzondere nieuwe support naar het spel met Lifeweaver

Volgende week is het zo ver, dan begint Overwatch 2 met een gloednieuw seizoen. Maar wat is een nieuw seizoen zonder nieuwe Hero? Helemaal niets natuurlijk, maar daarom brengt Blizzard dan ook met dit nieuwe seizoen de Hero Lifeweaver uit. Wij konden met een interview en early access tot de Hero alvast wat dieper kijken naar dit bijzondere personage.

Lifeweaver is een compleet nieuw personage in de franchise van Thaise afkomst en de eerste panseksuele hero. Het is niet het eerste personage met een LGBT-achtergrond, maar wel de eerste waar het open naar voren komt. In een interview sessie met de ontwikkelaars kwam al snel naar voren dat ze graag een panseksueel personage wilden toevoegen aan het spel. Echter, met voorgaande personages voelde het vaak meer als een label om te marketen.

Daarom is de toevoeging van Lifeweaver erg bijzonder. In het interview werd namelijk verteld door de developers dat ze het echt een onderdeel van zijn identiteit hebben gemaakt. En in onze tijd met de held blijkt dat ook zeker. Zijn stem is wat meer flirterig, zeker naar andere helden. Je merkt de queer aspecten van zijn leven ook in de wat meer flamboyante outfit. Met een enorme roze bloem op zijn rug, kleding met meer stijl dan andere hero’s tezamen en prachtige aanvallen geven duidelijk weer dat Lifeweaver onderdeel is van de LGBT-community.

Het is dus even afwachten of Blizzard deze trend doorzet met een goede representatie en dat het niet een eenmalige stap is. Niet dat alle hero’s hier toe moeten behoren, maar wel dat als ze er toe behoren dat het niet meer een label is, maar te merken is in de gameplay.

Lifeweaver is natuurlijk meer dan alleen maar een panseksueel. Zijn echte naam is Niran PruksaManee en hij is een 29-jarige Thaise onderzoeker die Bio Light heeft uitgevonden. Ook dit is erg terug te zien in zijn design en gameplay. Over zijn outfit heen zijn niet alleen traditioneel thaise patronen te vinden, maar zit ook Bio Light goed verwerkt. De bloem die hij gebruikt, een lotus, is tevens ook een belangrijk cultureel object in het land.

Als speelbaar personage speelt die geweldig

Wij hebben alvast een korte periode met Lifeweaver aan de slag kunnen gaan. Ik speelde sowieso meer support personages aangezien ik echt niet goed kan mikken, maar Lifeweaver kan wel eens mijn nieuwe favoriet worden. Het switchen van Healing Blossom naar het wapen, Thorn Volley gaat gemakkelijker dan het wisselen van wapen bij Mercy zorgt voor een dynamischere werking van healen en verdedigen. Daarnaast geeft zijn Petal Platform een tactisch voordeel. Zo kan het niet alleen helpen tegen ultimates door tegenstanders uit de weg te halen, maar kan ook je teamgenoten een hoogtevoordeel geven.

Wat ik ook vervelend vond bij veel andere supports was dat je geen mogelijkheden had om jezelf te healen. Met Lifeweavers dash heb ik mezelf niet alleen gered door uit schot te raken, maar je krijgt meteen wat health bij. Of red je teamgenoot door diegene naar je toe te trekken.

De echte winnaar is zijn ultimate, de Tree of Life. Deze plaatst een boom die zolang die staat je teamgenoten heelt als ze er in de buurt staan. Het is niet een eeuwige boom, maar blijft een beperkte tijd staan of tot die kapot geschoten is. Hierdoor heb je ook weer een tactisch aspect aan waar je hem plaatst. Hem in het midden van een slagveld plaatsen is dus niet de beste optie.

Ik ben in elk geval erg benieuwd naar hoe de hero in het daadwerkelijke spel gaat zijn, maar probeer hem zeker eventjes wat ieder aspect is enorm goed uitgedacht.