Home Games Old School RuneScape nu beschikbaar op Steam

Old School RuneScape nu beschikbaar op Steam

Old School RuneScape is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam. De nostalgische MMORPG breidt hiermee haar cross-platform-mogelijkheden uit door spelers de mogelijkheid te geven om hun bestaande RuneScape-account te koppelen aan Steam. Spelers kunnen hierdoor met hetzelfde account spelen op de RuneScape-client voor PC en Mac, de mobiele versies voor iOS en Android en nu ook Steam.

In-game-verjaardagsfeest
De komst van Old School RuneScape op Steam valt samen met het achtjarige jubileum van de game sinds de lancering op 22 februari 2013. Het jubileum van de game wordt gevierd met een in-game-verjaardagsfeest waar spelers worden beloond met een nieuwe cosmetische bananencape. De levendige community van Old School RuneScape verzamelt zich in Lumbridge om nieuwe spelers via Steam te verwelkomen met een grote meet-and-greet en een community playthrough van het in-game-evenement.

This is Old School RuneScape Blog
De allereerste ‘This Is Old School RuneScape Blog’ is vandaag gepubliceerd op de Steam Hub. Hierin staat een handige guide voor mensen die de wereld van Gielinor nog voor het eerst moeten betreden of voor spelers die er een tijdje uit zijn geweest. 

Rob Hendry, Executive Producer, Old School RuneScape:
“Old School heeft iets voor iedereen en het afgelopen jaar hebben we de game nieuwe hoogtepunten zien bereiken. Zo haalde Old School RuneScape het grootste aantal gelijktijdige spelers, de meeste members ooit en miljoenen actieve spelers verspreid over zowel de members-editie als de gratis versie van de game op desktop en mobiel. Old School is nog altijd aan het groeien en ik weet dat onze bestaande spelers klaar zijn om nieuwe leden te verwelkomen via Steam.” 

Old School RuneScape komt naar Steam compleet met Steam achievements, badges, emoticons en trading cards met de meest geliefde personages en items. Daarnaast biedt de game launch-exclusive content voor spelers die lid worden via Steam.

De lancering op Steam is onderdeel van Jagex’ missie om het RuneScape-universum toegankelijk te blijven maken voor meer spelers over de hele wereld. Op Steam zijn zowel de gratis als membership versies van Old School RuneScape beschikbaar. De laatstgenoemde biedt een uitgebreidere wereld met meer personages, skills, verhaallijnen en quests.

Het nieuws volgt op het succesvolle debuut van RuneScape op Steam, dat meer spelers dan ooit verwelkomde in de wereld van Gielinor. De game heeft meer dan 90% positieve reviews gekregen en 1.85 miljoen unieke views op de livestream van de Steam-lancering.

Er was vandaag ook een livestream:

https://www.twitch.tv/oldschoolrs

Bron en foto’s © Jagex