Home Games Maak kennis met NieR-igami

[video] Maak kennis met NieR-igami

hoofdrolspelers uit NieR Replicant™ ver.1.22474487139… ter ere van de komende lancering van de moderne hervertelling van NieR Replicant voor het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem en de Xbox One-familie van apparaten inclusief Xbox One X, en pc (Steam). Het lukte de bijzonder getalenteerde Finse Origami-kunstenaar Juho Könkkölä om Emil en de hoofdrolspeler tot in de kleinste details na te bouwen, inclusief hun persoonlijkheden, kleding en wapens.

Inclusief de voorbereidingen kostte het ongeveer 210 uur om de origami-figuren te maken met behulp van traditionele Japanse papiervouwtechnieken. Beide figuren zijn gevouwen van een enkel vierkant vel Wenzhou-papier, zonder enige vorm van snijden of scheuren.

Na het zorgvuldig bepalen van de papierverdeling en lay-out van de figuren, plande Juho elke gecompliceerde vouw om zijn kunstwerkjes de karakteristieke kenmerken te geven die je in de resultaten terugziet, inclusief kapsels, vingers, op maat gemaakte wapens en uitbundige kleding. Het vouwproces van beide figuren begon met een voorvouwfase, waarin enkele honderden vouwen in het vierkante vel papier werden gemaakt, iets wat hem per personage meer dan een dag kostte.

Vervolgens werd het papier met alle vouwen tot een stokfiguur gevouwen, waarbij alle kenmerken samenkwamen om de personages te vormen. De grote, blokachtige vormen werden vervolgens verder gevouwen om de fijnere details van de kunstwerkjes na te bootsen, zoals het dunne Katana-zwaard van de hoofdrolspeler en Emils vertrouwde knuppel, zoals iedereen ze kent uit de videogame. Tenslotte kwam de fase van het ‘natte vouwproces’, waarin Juho alle fijnere vormen en details aanbracht.

“Het was een lang proces om de personages uit NieR Replicant ver.1.22474487139 na te maken… maar ik ben heel trots op mijn nieuwste twee kunstwerkjes”, aldus Juho Könkkölä, Origami-artiest. “Toen ik het concept voor het eerst kreeg aangereikt, had ik meteen een duidelijk beeld van hoe ik Emil en de hoofdpersoon door middel van Origami tot leven kon wekken. De hoofdpersoon was het lastigst na te maken vanwege de complexe driedimensionale vormen, maar ik denk dat de extra details echt bijdragen aan de eindresultaten. Ik hoop dat ik de franchise recht heb gedaan en dat de fans blij worden van mijn werk.”

Ga voor meer informatie over de artist Juho Könkkölä naar zijn officiële website:

https://juhokonkkola.fi/art-process/ of volg hem op Instagram @jkonkkola_origami.NieR Replicant ver.1.22474487139… verschijnt op 23 april 2021 voor het PlayStation®4-computerentertainmentsysteem, de Xbox One-familie van apparaten inclusief Xbox One X, en pc (Steam). De game heeft de classificatie PEGI 18 gekregen. Alle details over de verschillende edities en pre-order-bonussen is hier te vinden:

http://www.niergame.com

Bron en foto © Square Enix