Home Games GiiKER Super Cube i3SE – De eerste intelligente Rubik’s Cube ter wereld

GiiKER Super Cube i3SE – De eerste intelligente Rubik’s Cube ter wereld

Het Chinese tech-bedrijf GiiKER werkt samen met Koch Media om de Super Cube i3SE naar Europa te brengen. De eerste intelligente 3x3x3 Rubik’s Cube ter wereld komt op 25 oktober 2019 beschikbaar bij deelnemende retailpartners in heel Europa.

De Super Cube i3SE kan gebruikt worden als gewone ‘speed cube’ met uitzonderlijk soepel draaiwerk, dankzij strategisch geplaatste magneten. In combinatie met de geïmplementeerde Bluetooth-technologie wordt de kubus een ideale trainingskubus voor ervaren speedcubers, maar ook voor beginners die nog nooit hebben geprobeerd een Rubik’s Cube op te lossen.

De Super Cube i3SE is voorzien van een zes-assen-bewegingssensor en een intelligente, micro-controller die iedere rotatie automatisch herkent en bijhoudt. Wanneer de kubus via  Bluetooth 4.0 is verbonden met de gratis Super Cube-app voor iOS- en Android-apparaten, wordt elke rotatie op dat apparaat opgeslagen en weergegeven. De app toont vervolgens de snelste manier om de kubus op te lossen, waardoor het mogelijk wordt om elke door elkaar gehusselde kubus in ongeveer 30 bewegingen op te lossen.

De Super Cube-app heeft vijf verschillende modes, van tutorials voor beginners tot time tracking en online-klassementen, zodat spelers het kunnen opnemen  tegen spelers van over de hele wereld. Daarnaast biedt de app diverse minigames om je snelheid, geheugen en reactiesnelheid te beproeven.

Om te zorgen dat de Super Cube i3SE zijn gegevens naar de app kan sturen, bevat de kubus een batterij die ongeveer 90 dagen lang meegaat. Deze moet regelmatig worden opgeladen.