Home Entertainment Gamen is gezonder dan vakantie vieren

Gamen is gezonder dan vakantie vieren

© PlanetZone

Het zal je misschien verbazen maar het is echt waar: Uit een onderzoek die Time2Play heeft uitgevoerd blijkt dat je de meeste calorieën verbrandt tijdens het gamen dan in plaats van een typische vakantie-activiteit geniet.

Geen enkele reden om de console deze zomer in te ruilen voor een zweterige sportschool op de camping, want uit onderzoek blijkt dat je met een half uurtje gamen meer calorieën verbrandt dan met een half uur zwemmen, badmintonnen of wandelen. En hoe lang moet je gamen om een Frans croissantje te verbranden? Of een glas bier?

Dat er helemaal geen zweterige sportschool aan te pas hoeft te komen om de nodige calorieën te verbranden, blijkt uit het feit dat mannen na een half uur gamen met hoge inspanning (bijv. een dansgame) 335 calorieën verbranden. Bij vrouwen zijn dat er 309.

Wie het liever iets rustiger aan doet, kan ook voor een game met een gemiddelde inspanning kiezen (bijv. Wii Fit). Mannen verbranden hiermee binnen een half uur 177 calorieën, tegenover 163 calorieën bij vrouwen. Dit betekent dat je met 30 minuten gamen meer calorieën verpulvert dan tijdens een half uur vissen, jeu-de-boulen of recreatief wandelen. En mocht je nog twijfelen tussen een potje pesten of een potje PES – ook hier wint de console het: 30 minuten kaarten kost mannen slechts 69 calorieën, en vrouwen 64. Dat zijn er aanzienlijk minder dan na een half uurtje rustig gamen (107 calorieën bij mannen, 98 bij vrouwen)!

Natuurlijk is de zomervakantie niet compleet zonder een lekker drankje of lokale snack. Met een potje gamen is al dat lekkers echter behoorlijk rap gecompenseerd. Zo staat een croissantje voor mannen gelijk aan 27,3 minuten gamen met een gemiddelde inspanning. Bij vrouwen 29,8 minuten. Voor een pizza margherita zul je iets langer met je console moeten doorbrengen: mannen hebben die na 137,6 minuten verbrand, terwijl dat bij vrouwen 150,4 minuten duurt. En marshmallows bij het kampvuur? Die heeft je lichaam na pakweg 4 minuten gamen verbrand.

wil je alle feiten op een rijtje hebben klik dan hier

Bron: Time2Play Foto © PlanetZone

Vorig artikelPEC Zwolle haalt bak ervaring in huis met Griekse spits Vellios
Volgend artikelMichaël Heylen keert terug bij FC Emmen