Home Games DIRT 5 – Nieuwe locaties, wagenklasses en game-modes onthuld

DIRT 5 – Nieuwe locaties, wagenklasses en game-modes onthuld

Codemasters® biedt spelers vandaag een kijkje onder de motorkap van DIRT 5™, met de onthulling van de functies die spelers opwachten wanneer de game op 9 oktober verschijnt voor  Xbox One, PlayStation 4 en pc, later gevolgd door Xbox Series X en PlayStation 5. Een Google Stadia-versie verschijnt begin 2021. Na de enthousiast ontvangen aankondiging in mei, kunnen fans nu en blik werpen op meer spectaculaire DIRT 5-actie in de nieuwe trailer.

De trailer toont diverse settings van over de hele wereld, te beginnen in Brazilië, waar de wagens onder het toeziend oog van het standbeeld ‘Christus de Verlosser’ door de modder en weelderige natuur razen. Vervolgens wordt overgeschakeld naar de verzengende woestijn van Arizona, waar we in een diepe kloof een ovale zandweg vinden die perfect is voor bloedstollende sprintraces. Vervolgens neemt de trailer ons mee naar de ruige Wadi kloven in Marokko, waar een rockbouncer tijdens een uitdagend Path Finder-evenement zich een weg over een bergachtig landschap baant.

DIRT 5 biedt spelers toegang tot de meest gevarieerde voertuigen ooit in een DIRT-game, van waanzinnige sprintauto’s met 900 pk en rockbouncers tot traditionele en moderne rallyvoertuigen. Met maar liefst 13 klasses, zal elke speler iets vinden dat bij zijn of haar rijstijl past. Maar of je nu een wagen kiest met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of 4WD, het zal heel wat van je racekwaliteiten vergen om te zegevieren in de Career-mode, of tegen vrienden op een gesplitst scherm.

DIRT 5 biedt meer game-modes dan ooit, en elk ervan biedt spelers unieke uitdagingen:

Landrush – Circuitgebaseerde races over ruig terrein met flinke sprongen en technisch uitdagende secties. Het weer en de baanomstandigheden veranderen tijdens het evenement om coureurs constant scherp te houden.

Rally Raid – In Rally Raid-uitdagingen wordt van punt tot punt geracet met extreme off-road-wagens, waarbij coureurs regelmatig hoog door de lucht vliegen.

Ice Breaker – Zoals de naam al aangeeft, racen spelers geheel op het ijs, in korte circuits. Weten wanneer je het gaspedaal moet intrappen en nauwkeurig driftwerk zijn cruciaal om in deze mode te heersen.

Stampede – Race met robuuste wagens over veeleisende natuurlijke ondergronden. De layout is niet gemarkeerd en voert coureurs over grote hoogteverschillen in modder en zand.

Path Finder – Nog een nieuwe game-mode. Hier vormen gecontroleerde snelheid en een strategische aanpak de sleutel tot succes. Race over hardcore off-road-terrein met steile hellingen en rotsachtige wegen.

Sprint – Ruiger en gestoorder wordt racen niet. Race met 900 pk, enorme vleugels en wielen in vier verschillende formaten op ovale en ronde tracks met enkel bochten naar links. Eentje voor de drifters.

Ultra Cross – Race over afwisselend terrein met onvoorspelbare circuits. Klassieke rallycross, maar dan opgevoerd voor de ultieme uitdaging.

De waanzinnige wereld van Gymkhana keert terug, voor het eerst sinds DiRT Showdown. In speciaal gebouwde stuntarena’s met vaten, banden en kegels kunnen spelers weer naar hartenlust springen en driften. Combineer trucs om multipliers te activeren en binnen de tijdslimiet de doelscore te halen. In Gymkhana draait alles om stijl en spektakel!

Codemasters bevestigd met plezier dat spelers die de PlayStation 4-versie van DIRT 5 aanschaffen later gratis kunnen upgraden naar de PlayStation 5-versie. Zoals eerder is aangekondigd, ondersteunt DIRT 5 ook Xbox Smart Delivery, wat betekent dat Xbox One-bezitters die overstappen naar de Xbox Series X dezelfde gratis upgrade krijgen.

“De trailer biedt spelers een kijkje in de wereld van DIRT 5 en de schat aan content en variatie die ze in die game kunnen verwachten,” zei Robert Karp,  development director van DIRT 5 bij Codemasters. “Maar we hebben nog een paar dingen geheimgehouden, inclusief een feature die nooit eerder is vertoond in de DIRT-serie. Race-fans die op zoek zijn naar het ruigste terrein, extreme weersomstandigheden en spektakel om elke hoek, krijgen het allemaal in DIRT 5, en meer.”

Bron © Koch Media