Home Games Devin Booker is de allereerste NBA 2K Players Tournament Champion

Devin Booker is de allereerste NBA 2K Players Tournament Champion

Afgelopen zaterdag versloeg Devin Booker Deandre Ayton in de finale van het inaugurele NBA 2K Players Tournament, dat werd uitgezonden op ESPN en internationaal werd uitgezonden via omroeppartners. Doordat Booker de NBA 2K Players Champion is geworden, wordt de hoofdprijs van $100.000 gedoneerd en verdeeld tussen #FirstRespondersFirst en het Arizona Food Bank Network, de goede doelen van Booker, ter ondersteuning van de voortdurende inspanningen in de strijd tegen het coronavirus.

#FirstRespondersFirst is een fonds dat zich toelegt op het leveren van essentiële benodigdheden, apparatuur en middelen voor de bescherming van eerstelijnsgezondheidswerkers. Het Arizona Food Bank Network is een non-profitorganisatie die vijf regionale voedselbanken in de staat Arizona bedient en een netwerk heeft van bijna 1.200 voorraadkasten en agentschappen.

Deze bijdrage komt bovenop de $100.000 die Booker en de Phoenix Suns Charities elk al hebben toegezegd om gezondheidswerkers en zij die ‘t het hardst nodig hebben te ondersteunen in de strijd tegen het coronavirus. Deze campagne is een verlengstuk van Booker’s Start Five-initiatief en draagt bij aan de selectie non-profitorganisaties die hij rechtstreeks heeft ondersteund. Hij heeft de komende vijf jaar meer dan $2,5 miljoen toegezegd via de Phoenix Suns Charities en is officieel benoemd als wereldwijde ambassadeur voor de Special Olympics. Extra donaties kunnen worden gedaan via Booker’s Twitch-kanaal.

Het NBA 2K Players Tournament was een single-eliminatie, knock-out toernooi met 16 NBA-spelers op Xbox One, dat plaatsvond van 3 t/m 11 april. Op weg naar de overwinning won Booker matchups tegen Michael Porter, Jr., Rui Hachimura, Montrezl Harrell en Ayton.

Booker versloeg Ayton tijdens de finale in een Best-of-Three-matchup. Hij loodste zichzelf, spelend met de Houston Rockets, met een score van 72-62 langs de Los Angeles Lakers van Ayton. Booker verdubbelde zijn marge vervolgens in de tweede wedstrijd toen hij speelde met de Denver Nuggets en boekte daarmee een 74-62 overwinning op Ayton, die speelde met de Milwaukee Bucks.

“Terwijl het NBA-seizoen van dit jaar door het virus stil is komen te liggen, was 2K vereerd om deze opwindende esports-competitie te organiseren  samen met de NBA en de National Basketball Players Association”, aldus Jason Argent, Senior Vice President van Basketball Operations voor NBA 2K. “We willen alle betrokkenen – spelers, partners en ESPN – bedanken voor het bij elkaar komen en het maken van zeer welkome entertainment in deze tijd. Wat echter nog belangrijker is, is dat we geld hebben kunnen ophalen in de strijd tegen het coronavirus.”

“Ik vond het fantastisch om deel te nemen aan het NBA 2K Players Tournament”, aldus Booker. “Het winnen van het toernooi was echt geweldig en ik ben blij dat ik onze fans een beetje van basketbal kon laten proeven terwijl we ons hebben ingezet voor goede doelen in de strijd tegen COVID-19. Ik hoop dat de fans gedurende deze tijd veilig en gezond blijven en ik kan niet wachten om snel weer op het veld te staan.”

Om samenvattingen te bekijken van het toernooi, kunnen fans terecht op de social media-kanalen van 2K en NBA, waaronder Twitter (@NBA2K, @NBA), Twitch (@NBA2K, @NBA), YouTube (@NBA2K, @NBA) en Facebook (@NBA2K, @NBA).

NBA 2K20 is ontwikkeld door Visual Concepts en geschikt om te spelen voor iedereen ouder dan 3 jaar, beoordeeld door PEGI

Bron © 2K