Home Games De Drone Racing League en Nacon bundelen krachten voor DRL SIM Races

De Drone Racing League en Nacon bundelen krachten voor DRL SIM Races

© Nacon

De Drone Racing League (DRL), ‘s werelds voornaamste professioneel drone-racing-franchise, heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met Nacon, makers van premium-gaming-producten onder de RIG- en Nacon-merken. Als leverancier van de officiële gaming-headset en controller van het 2021-22 DRL World Championship Season, zal Nacon zal de beste dronepiloten ter wereld uitrusten met RIG Commander PRO-headsets voor de gesimuleerde races die morgenavond om 20.00 uur EST beginnen op NBCSN en Twitter.

Door esports en real-life droneraces te combineren tot een nieuwe tak van sport, wordt tijdens het virtuele deel van het DRL-seizoen de RIG Commander PRO-headset (op zijn 10e verjaardag) gebruikt als de go-to-audio-oplossing voor professionele gamingcompetities. De komende vijf weken zullen DRL-piloten gebruik maken van de RIG Commander PRO, de headset die de ‘look of esports’ vestigde met zijn audioprestaties van stadionklasse. Piloten nemen deel aan intense, digitale droneraces op DRL SIM, de ultieme FPV (First Person View) dronevluchtsimulators. De piloten strijden op spectaculaire sim-maps om als eerste te finishen voor punten die even zwaar wegen als die van de fysieke DRL-droneraces. Dit is de eerste keer dat een deelnemer in zowel de esports als de echte competitie moet domineren om tot wereldkampioen gekroond te worden.

“DRL-piloten staan aan de top van onze sport en dienen voor onze wedstrijden over de allerbeste uitrusting te beschikken. Dankzij de professionele esports-headsets van Nacon blijven onze elite drone-piloten tijdens het esports-gedeelte van ons seizoen altijd verbonden,” aldus Ari Mark, DRL SVP van Head of Partnership Development.

Tijdens het seizoen 2021-22 zullen reclamespots, streamingpromoties en unboxing-features fans tonen hoe ze met de producten van RIG en Nacon hun voordeel kunnen doen. Daarnaast zal een nieuwe serie video’s verschijnen onder de titel “Sounds of DRL”, met daarin de beste audio van DRL SIM-racemomenten en -overwinningen.

“10 jaar nadat de Rig Commander Pro werd gelanceerd als eerste audio-oplossing van stadionklasse voor esports, wordt deze nu gebruikt voor de DRL, de volgende evolutie van Esports, die de competitie van live-events combineert met virtueel SIM-racen,” zei Gregory Morquin, Nacon Global Business Director.

RIG is al bijna een decennium een marktleider in de gaming headset-industrie. Het bedrijf ontwikkelt ultra lichtgewicht, comfortabele headsets die superieure audio voor competitieve gamers leveren. Rig werd in 2020 overgenomen door NACON en vormt nu een welkome aanvulling op NACONs premium assortiment gaming-accessoires, inclusief controllers en vechtsticks voor professioneel gaming. Spelers die willen vliegen als de DRL-profs kunnen hun RIG-headsets en Nacon-controllers aansluiten op het DRL SIM-spel, dat voor aspirant-piloten de snelste en gemakkelijkste manier is om hun drone-vaardigheden op PlayStation, Xbox, Steam en Epic Games naar een hoger niveau te tillen. De beste drone-piloten ter wereld trainen op de DRL SIM en kunnen zich via de SIM zelfs kwalificeren voor de DRL. Fans kunnen op woensdagavond om 20.00 uur EST naar NBCSN of Twitter gaan om het 2021-22 DRL World Championship Season te bekijken. Het esports gedeelte van het seizoen gaat wekelijks live van 17 november tot 15 december.

Bekijk hier het volledige DRL-race-schema hier

Bron en foto © Nacon

Vorig artikelTim Krul toegevoegd aan selectie Nederlands elftal
Volgend artikelZeeman lanceert streetwear kledinglijn SKEER.