Home Fashion Zeeman lanceert streetwear kledinglijn SKEER.

Zeeman lanceert streetwear kledinglijn SKEER.

© Zeeman

Na de trouwjurk, de sneaker en de eau de parfum Lucht, komt Zeeman wederom met een nuchter statement: de SKEER-collectie. Een collectie betaalbare streetwear, waarmee Zeeman het dragen van dure merkkleding ter discussie wil stellen. Veel jongeren, met name in de straatcultuur, dragen overdreven dure kleren omdat ze denken dat dit bijdraagt aan hun status.

© zeeman

Heb je deze dure merkkleding nodig om indruk te maken? Zeeman denkt van niet.
Daarom wil Zeeman deze jongeren aanspreken en aan het denken zetten. Om deze reden lanceren zij de kledinglijn SKEER, wat in straattaal ‘blut’ of ‘goedkoop’ betekent. Bij de SKEER-collectie wordt deze term met een knipoog gebruikt. Want het dragen van SKEER betekent volgens Zeeman niet dat je geen geld hebt of armoedig bent, maar dat je laat zien dat jij geen dure merkkleding nodig hebt om je status aan te ontlenen. De SKEER-collectie bestaat uit uiteenlopende items, waaronder een bomber jack, hoodie, trainingspak, t-shirt en zelfs een badjas en slippers. En heeft qua look & feel een duidelijke link met de dure merkkleding die populair is in de straatcultuur. Dat gecombineerd met het zelfvertrouwen om het te dragen, maakt dat je er gegarandeerd goed uitziet.

© Zeeman

Waarom Zeeman en straatcultuur?

“Zeeman is een winkel die kwaliteit voor iedereen bereikbaar maakt. Daarom is Zeeman gevestigd in heel veel steden in alle soorten wijken. We zien dan ook met eigen ogen hoe jongeren vaak veel geld uitgeven aan imago. Dat is verre van nuchter. Een mentaliteit die Zeeman hoog in het vaandel heeft staan en ook aan hen willen meegeven. Bovendien is het gewoon een kwalitatief goede collectie die er ook nog eens lekker uitgesproken uitziet.” aldus Caroline van Turennout (marketing directeur Zeeman).

© Zeeman

Samenwerking Hef.

Hiphopartiest Hef is het gezicht van de campagne en schreef zelfs een exclusief rapnummer om de collectie en de boodschap achter SKEER kracht bij te zetten. Hef’s relatie met Zeeman stamt terug tot zijn kindertijd. Zo klinkt in het nummer: “als mama zei ‘kom shoppen’ dan wist ik al waar ik heen ging, fully Zeeman liep Bundy dan elk feest in”.

Hef is nu een toonbeeld van succes, maar is met niets begonnen. Omdat geluk voor hem niet zit in materiële zaken wil hij zijn luisteraars bijbrengen dat je er ook in betaalbare kleding goed uit kan zien. “Het gaat om wie je bent, hoe je denkt, en niet je kleding”, zo rapt hij. En: “kleren maken de man niet, deze man die maakt de kleren, er uitzien als een doezoe voor een barkie moet je leren”.

Oftewel: een betaalbare outfit kun je door middel van je persoonlijkheid de uitstraling van een dure outfit meegeven. Dat is waar de SKEER-collectie voor staat.
In de videoclip toont Hef de kijker een heel andere Zeeman dan je ooit eerder zag. Voor de nieuwe single, waarin de hele SKEER-collectie voorbij komt, staat hij onder andere rappend op een Zeeman truck en feestend in een van de Zeeman-winkels.

De collectie is vanaf vrijdag 19 november 15.00 uur exclusief online verkrijgbaar via

zeeman.com

Bron en foto © Zeeman

Vorig artikelDe Drone Racing League en Nacon bundelen krachten voor DRL SIM Races
Volgend artikelDode wolf uit Stroe in Opsporing Verzocht: 16.000 euro beloning
Ik ben de eigenaar van Planetzone