Home Food Oppo biedt duurzaam alternatief op World Ice Cream Day

Oppo biedt duurzaam alternatief op World Ice Cream Day

© Oppo

Op zondag 17 juli klinkt het startschot van de naderende hittegolf met World Ice Cream Day. Voor veel mensen reden genoeg om de vriezer dit weekend vol te stouwen met verkoelende tussendoortjes. Maar of deze bevroren suikerbommetjes nou zo’n goed idee zijn voor zowel de aarde als je lichaam, is nog maar de vraag. Oppo zet de ijsmarkt op z’n kop met een alternatief dat minder suiker én calorieën bevat, maar net zoveel smaak als andere ijsmerken heeft. Het merk neemt daarbovenop verantwoordelijkheid voor de planeet met verschillende duurzame initiatieven. 

De missie van Oppo Brothers, het ijsmerk dat in 2014 werd opgericht door de broers Charlie en Harry Thullier, is om mensen te laten genieten zonder negatieve impact op hun gezondheid of de planeet. Iedereen wordt tenslotte blij van ijs, zéker nu er zomerse temperaturen voor de deur staan. Het merk werd in 2017 in Nederland gelanceerd en inmiddels zijn de broers hard op weg met het overtuigen van de hele wereld dat hun caloriearme, suikervrije ijs niet onderdoet aan de concurrentie. 

Minder calorieën, minder suiker, meer genieten

Met zestig procent minder calorieën en suiker dan andere ijssoorten biedt Oppo een bewuster alternatief, maar wel met een net zo lekkere, romige smaak. Om dit te bereiken, gebruikt Oppo in tegenstelling tot de meeste andere merken alleen verse melk bij het bereiden van hun ijs. Dit zorgt voor een natuurlijke, zoete smaak. Ook het toevoegen van biologische lucuma-vruchten, die het ijs een diepe karamelachtige smaak geven, en het unieke, langzame karnproces dragen bij aan de ultieme, romige ijservaring. 

Liefde voor de planeet
Naast de focus op gezondheid en smaak, vindt Oppo het belangrijk om iets terug te doen voor de planeet. Zo wordt er onder andere alleen lokale melk gebruikt bij het bereidingsproces, draaien steeds meer fabrieken waar de verpakkingen worden gemaakt op zonne-energie en doen ze er alles aan om de hoeveelheid waste te minimaliseren. Hierdoor kan het zo zijn dat de ene verpakking net iets anders is dan de andere, maar bevat het wél gewoon dezelfde inhoud. En daar gaat het uiteindelijk om.

Van tub tot stick en van karamel tot aardbei 
Of je nu een échte chocoholic bent, salted caramel aanbidt of juist de meer fruitige smaken bovenaan jouw wensenlijstje hebt staan, Oppo heeft met meer dan 10 smaken voor ieder wat wils. Wie op zoek is naar de minst calorierijke variant van het gehele assortiment, dol is op karamel- zeezout én graag Moeder Natuur tegemoetkomt met een plantaardig alternatief, zou zeker eens de tub Vegan Double Salted Caramel Swirl moeten proberen. Liever een ijsstick dan een tub? Ook dan weet Oppo je te verblijden. Neem bijvoorbeeld de Belgian Milk Chocolate Hazelnut sticks, met slechts 135 calorieën per stick hét ideale, verkoelende tussendoortje voor zomerse temperaturen.Prijs en verkrijgbaarheid 
Oppo Brothers is verkrijgbaar bij Albert Heijn en DekaMarkt. De ijsbakken zijn te verkrijgen vanaf €5,15, de Ice Sticks zijn verkrijgbaar vanaf €4,29.  

Bron en foto © Oppo

Vorig artikelDeze drie zinderende Spaanse thrillers van Rodrigo Sorogoyen kruipen onder je huid
Volgend artikelCL: PSV krijgt zware tegenstander: AS Monaco
Ik ben de eigenaar van Planetzone