Home Fashion SS21-collectie van Björn Borg is een ode aan de Zweedse natuur

SS21-collectie van Björn Borg is een ode aan de Zweedse natuur

De nieuwe spring summer collectie van Björn Borg is een ode aan de natuur en de oceaan. Door te focussen op het gebruik van gerecyclede materialen en het continu verduurzamen van de collecties wil het merk zijn ontwerpen in synergie met de natuur ontwikkelen. Het Zweedse brand investeert in cross-over producten die je zowel in de gym als op straat kunt dragen. Borg heeft grote ambities en wil een leidende rol spelen bij het omzetten van enkele van de grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid.

De nieuwe collectie is duidelijk geïnspireerd op de Zweedse natuur, met kleuren zoals oceaanblauw, bosgroen en nude tinten. Het merk richt zich op tijdloze producten van duurzame kwaliteit en zachte materialen waar je lang (sport)plezier van hebt.

“We willen materialen gebruiken die afval in schoonheid veranderen. Ons duurzame programma is sterker en relevanter dan ooit. Onze performance collectie wordt voor het grootste gedeelte gemaakt van gerecycled afval dat we omzetten in nieuwe producten. Daarnaast willen we tijdloze stukken maken. Het ‘horden’ van kleren en fast fashion is niet langer aantrekkelijk, we hebben duurzame producten nodig die nooit meer uit de mode gaan en die lang mee gaan.”, aldus Andreas Gran, Creative Director bij Björn Borg. 

Drie concepten
De collectie bestaat uit drie concepten: Running from Daylight, Sthlm en BORG. Het Running from Daylight-concept, dat mode wil combineren met sport, werd voor het eerst geïntroduceerd in AW20 en gebruikt reflecterende prints die je zichtbaarder maken tijdens het (outdoor) trainen in het donker. Het Sthlm-concept is meer fashion minded dankzij een subtielere branding. Het BORG-concept, dat door de jaren heen blijft evolueren, bestaat uit de bestsellers van het merk en heeft een klassieke sport-esthetiek die je energie en zelfvertrouwen geeft.

De nieuwe Björn Borg collectie is vanaf nu online –  via 

bjornborg.com 

– en bij geselecteerde winkels verkrijgbaar. 

Bron en foto’s © Björn Borg

Vorig artikelMarko Kleinen tekent 2-jarig contract bij MVV Maastricht
Volgend artikelLentini Caciano tekent contract bij FC Emmen