Home Fashion Slip of boxer? In Limburg kiezen mannen voor de slip

Slip of boxer? In Limburg kiezen mannen voor de slip

© Hemd voor Hem

Of de Nederlandse man kiest voor een slip of boxershort is afhankelijk van waar hij woont. Dit blijkt uit een onderzoek gebaseerd op de verkoopgegevens van de afgelopen vijf jaar van de webshop HemdVoorHem.nl. In Limburg kiezen de meeste mannen voor slips (54%), direct gevolgd door de Zeeuwen (53%) en de Friezen (51%). In Flevoland (66%) en Noord-Holland (64%) zijn boxershorts juist populair.

Uit een eerder onderzoek in 2012 bleek dat mannen die kleurrijke onderbroeken droegen gemiddeld meer seks hadden. Een opvallende uitkomst van het huidige onderzoek, uitgevoerd door Hemdvoorhem.nl, is dat er steeds minder ondergoed in uitgesproken kleuren wordt gedragen. In 2018 was 64% van het verkochte ondergoed wit, blauw, grijs of zwart. Inmiddels is dit percentage gestegen naar 76%. In hoeverre dit invloed heeft op het seksleven van de dragers is niet onderzocht.

Tot slot blijkt dat strings en tanga’s het minst favoriet voor mannen zijn om zelf te dragen: zij vertegenwoordigen minder dan 1% van onze heren onderbroeken afzet in Nederland. In België ligt dat met meer dan 5% een stuk hoger.

Over HemdVoorHem.nl HemdVoorHem.nl is in enkele jaren uitgegroeid van zolderkamer webwinkel tot een van de Nederlandse markleiders op het gebied van de online verkoop van heren. De webshop was reeds meerdere malen in de landelijke pers, onder meer door innovatieve oplossingen en opzienbarende onderzoeken.

Bron en foto © Hemd Voor Hem