Home Entertainment 14 de Musical – Over het leven van Johan Cruijff

[video & Recensie] 14 de Musical – Over het leven van Johan Cruijff

Nr 14, Cruijff de Musical, Acteurs: Tobias Nierop: Johan Cruijff, Myrthe Burger: Danny Cruijff, Porgy Franssen, Gusta Geleijnse, Pepijn Schoneveld, Remco Sietsema, Milan Sekeris, Jeske van de Staak ,Sjoerd Spruijt,Eva van der Post, Joy Wielkens ,Mitch Wolterink,Ruth Sahertian,Wolter Weulink,Chiem Vreeken,Kiki Heus,Midas Treub, Artistiek team: Tom de Ket – script en regie, Erik van der Horst – muziek,Daan Wijnands – choreografie en staging,Michiel Voet – vormgeving decor en video,Arien de Vries – kostuumontwerp,Uri Rapaport – lichtontwerp,Seth Mook – geluid,Sanne Oostervink – pruikontwerp,Rob Snoek – rekwisieten,Eline Vroon – associate choreografie,Lonneke van Leth – regie assistentie,Cecile Brommer – dramaturgie,Tim van Ommeren – video animatieDaan Hazendonk – videotechniek,David van Paridon – beeldredactie,Hans Boven – technisch productie,Diane Ranselaar – bladmuziek en koordirectie,Wolter Lommerde – producent

De musical over het leven van Cruijff! In deze musical word je meegenomen in het leven van Cruijff. Als toeschouwer slepen ze je door het tijdperk van Cruijff heen. ‘De legendarische nummer 14’ begon zijn carrière met een profcontract bij Ajax. Vanaf dit uitgangspunt krijg je alle hoogte- en dieptepunten te zien die ‘de verlosser’ meemaakte in zijn leven.

Deze musical is geen typische musical. Er is bewust gekozen om Cruijff een analytische rol te geven. Tobias Nierop (die de rol van Cruijff speelt) fungeert als een soort stand-up speler die veel interactie heeft met het publiek. Dit maakt de musical zeer uniek en is er voor iedereen wat wils (ook als je geen musical fan bent). Cruijff heeft namelijk wat vrije ruimte voor improvisatie en dit maakt het heel erg interessant voor het publiek. De vele oneliners van ‘El Salvador’ kwamen natuurlijk ook veelvuldig terug in het stuk.

Het decor is een groot spektakel. De crew maakt gebruik van verschillende doeken en draaiende items. Door de 2 doeken krijg je een driedimensionale werking. Er worden ook goede veranderingen aangebracht aan de set zodra het tijdperk veranderd. Ook is er goed gebruikt gemaakt van de beelden van Cruijff als voetballer en word je als toeschouwer echt meegenomen in het verhaal van Cruijff. De verschillende muziekstijlen zijn zeer interessant omdat veel nummers emoties opbrengen bij de gasten. Dit zorgt voor veel kleur in de verschillende settings van de musical. Dit geweldige theaterstuk is een mix van comedie, drama en historie.

Wij vonden het heel tof en raden deze voorstelling aan. Wil jij deze voorstelling ook bijwonen? Dat kan! Haal je tickets via het Afas Theater in Leusden. Deze theatervoorstelling speelt nog tot februari 2022.

Jongerensite PlanetZone was ook aanwezig bij de rode loper wereldpremiere. Kijk hieronder het verslag!