Home Entertainment Speciale Bassie & Adriaan Parade in Vlaardingen

Speciale Bassie & Adriaan Parade in Vlaardingen

© Printscreen Youtube

Op vrijdag 17 september viert Bas van Toor, beter bekend als Bassie van het beroemde duo Bassie & Adriaan, zijn 86e verjaardag. Reden voor Museum Vlaardingen, waar momenteel een tentoonstelling te zien is over dit bekende tv-duo, om Bas op een bijzondere manier te feliciteren. Een speciale Parade van nog rijdende Bassie & Adriaan auto’s en caravans rijdt op de 17e langs het (oude) huis van Bas in Vlaardingen, waar hij zijn eigen defilé mag afnemen.

© Printscreen Youtube

Bas van Toor (1935) en zijn jongere broer Adri (Aad) stappen al op vroege leeftijd de wereld van circus en variété in. Tussen 1955 en 1980 treden zij nationaal en internationaal op met het acrobatennummer The Crocksons. Vanaf de jaren ’70 begonnen zij op te treden als het inmiddels welbekende duo Bassie & Adriaan. Naast optredens in theaters en circussen (waaronder het Circus Bassie & Adriaan) zijn de clown en de acrobaat vooral bekend van de vele avonturenseries voor kinderen op tv. Hoewel het duo al ruim 20 jaar niet meer optreedt voor publiek, zijn ze nog steeds razendpopulair. Dit blijkt bijvoorbeeld ook uit de aantallen bezoekers aan de overzichtstentoonstelling Bassie & Adriaan. Een schat aan herinneringen in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling is nog t/m 24 oktober in het museum te zien.

Léanne Selles, directeur Museum Vlaardingen: ‘Aan het enthousiasme van de bezoekers van de tentoonstelling is echt te zien hoe geliefd de Vlaardingse broers nog steeds zijn! Zoals bekend heeft Bas te maken met gezondheidsproblemen, daarom wilden we zijn 86e verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan.’ Een speciale Parade van Bassie & Adriaan auto’s en caravans, wereldberoemd uit de vele televisieseries, zal 17 september om ca. 12.00 uur in optocht over de Westhavenkade in Vlaardingen rijden. Als Bas zich die dag goed voelt, zal hij hierbij aanwezig zijn en mag dan als het ware zijn eigen, eenmalige, defilé afnemen.

Na de felicitaties zal de optocht via Museum Vlaardingen naar het Veerplein rijden. Belangstellenden kunnen een tijdslot reserveren om daar met de auto’s en caravans op de foto te gaan. De winkeliersvereniging deelt wat lekkers uit en er is muziek.

 Bassie & Adriaan zijn dagelijks te zien via Videoland, Pebble TV  en vanaf medio oktober 2021 ook bij o.a. Pathé Thuis, KPN, Tele2, TMobile en MeJane en natuurlijk via Facebook en hun YouTube kanaal.

Bron © WW Entertainment