Home Entertainment Robbie Williams bij opening eigen expositie in Moco Museum Amsterdam

Robbie Williams bij opening eigen expositie in Moco Museum Amsterdam

Robbie Williams © Julian Broad - Netflix.jpg

In aanwezigheid van een selecte groep genodigden heeft Robbie Williams vanavond zijn eigen expositie geopend in Moco Museum Amsterdam. De expositie Pride and Self-Prejudice is van 8 maart tot en met 8 juli te bezichtigen. Robbie Williams vertelde bij de opening in Amsterdam: “Onder andere door het maken van kunst wonen mijn innerlijke demonen in een buitenwijk en niet meer in het centrum van mijn hersenen.”

Verder vertelde Williams: “Ik vind het een eer dat Moco Museum me heeft gevraagd om mijn kunst tentoon te stellen. Het maken van kunst en het hier laten zien is fantastisch, ook omdat ik oud genoeg ben om te waarderen wat er met me gebeurt. Met de muziek gebeurde het toen ik zestien was. Met de artworks probeer ik een glimlach te creëeren bij mezelf en als het lukt om ook een glimlach op het gezicht van anderen te toveren, dan word ik daar gelukkig van.”

Omdat de expositie in het teken staat van mentale gezondheid, leidde Robbie Williams tijdens het openingsevent een bijzondere ‘fear fighting ceremony’. Hierbij nodigde hij de aanwezige gasten uit om hun grootste angst op schrijven en deze daarop gezamelijk te verbranden in de tuin van het museum. 

Onder de gasten bevonden zich onder anderen Joshua Nolet, Olcay Gulsen, Don Diablo, Martin Garrix en Loiza Lamers. 

Pride and Self-Prejudice’

De expositie van Robbie Williams is samen met de zanger door curator en founder Kim Logchies-Prins samengesteld en bestaat uit artworks die allemaal in het teken staan van mentale gezondheid of zijn innerlijke strijd. In zijn eerste expositie neemt Robbie Williams bezoekers mee in zijn psyche en inspireert hij om de blik naar binnen te richten, om zelfliefde en acceptatie te bevorderen. Want in een snelle wereld vol prikkels, meningen en conflict, is mentale gezondheid belangrijker dan ooit. De expositie nodigt ook uit tot zelfreflectie. Tijdens de expositie krijgen bezoekers een kaart waar zij vijf positieve dingen over zichzelf op kunnen schrijven, iets wat Robbie zelf tijdens zijn diepe dalen niet lukte. 

De internationale superster en zanger van nummers als ‘Angels’, ‘Rock DJ’ en ‘Let Me Entertain You’, Robbie Williams kent een turbulent leven in de publieke belangstelling. Want de keerzijde van roem trekt een zware wissel op zijn mentale gezondheid, zo is ook te zien in de succesvolle Netflix-serie over zijn leven, die onlangs gelanceerd werd. Wat veel mensen niet van hem weten: al tijdens zijn eerste afkickperiode in de jaren ‘90 begint hij kunst te maken, als manier om om te gaan met zijn innerlijke demonen. Dit is hij al die jaren dagelijks blijven doen. Voor het eerst wordt een deel van zijn werk nu tentoongesteld.

Over Moco Museum
Moco Museum staat voor Modern & Contemporary Museum en heeft als doel kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Het is een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse kunst en digital art. Met twee vestigingen, in Amsterdam en Barcelona en een derde vestiging in Londen die deze zomer open gaat, biedt het museum een unieke collectie die bezoekers aan het denken zet over de moderne samenleving. Deze collectie bestaat onder andere uit werken van Jean-Michel Basquiat, Banksy, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoi Kusama, Andy Warhol en Studio Irma. Inmiddels hebben meer dan 5 miljoen bezoekers het Moco Museum weten te vinden, onder wie Barack Obama, Steven Spielberg, Venus Williams en Dua Lipa. Tickets voor de Robbie Williams-tentoonstelling zijn nu verkrijgbaar via mocomuseum.com

Bron en foto © Mocomuseum