Home Entertainment Immersieve VR bij Zero Latency VR in Rotterdam

Immersieve VR bij Zero Latency VR in Rotterdam

Rotterdam heeft de eerste Zero Latency VR locatie van Nederland en wij konden hem uitproberen.

Zero Latency VR, heeft een speciale VR-kamer waarin je volledig vrij kunt rondlopen in de wereld. Door middel van zelf ontwikkelde technologie heeft Zero Latency het mogelijk gemaakt om met meerdere mensen tegelijk in een gamewereld te spelen. Op dit moment zijn er vier ervaringen beschikbaar die elk een volledig andere ervaring geven aan de spelers. Deze twee ervaringen bespreek ik in dit artikel.

Om te beginnen met Outbreak Origins. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een game waarin een virus is uitgebroken, waardoor mensen in zombies veranderen en het is aan jou en je team om een medicijn te beschermen. Ondertussen verdedig je jezelf op verschillende plekken tegen hordes zombies die op je afkomen. Het is enorm immersief, maar ook weer niet te eng. De immersie komt vooral door het feit dat je constant kunt lopen en volledig om je heen kunt kijken.

Daarnaast heb je echt een geweer in je handen welke kan functioneren als een semi-automatisch wapen of een shotgun. Het gave is dat je voor de shotgun ook echt per schot moet pompen. Het is niet heel erg aangeraden om constant met de shotgun te schieten, want je armen worden na enkele minuten aan hordes zombies wegknallen toch wel moe. Het spel begint met een rustige tutorial waarin je op dummies schiet en rustig rond kan lopen om te wennen aan de virtuele wereld.

De tweede game was een wat meer relaxtere ervaring waarin je rond loopt in een kleurrijke omgeving waarin gespeeld wordt met de zwaartekracht. Dit zorgt voor een unieke ervaring waardoor je zintuigen voor de gek worden gehouden. Zo doorloop je een looping in het spel, maar de echte grond blijft gewoon plat. Het is lastig om hier exact over uit te breiden, aangezien het echt een ervaring is waar het pas overkomt hoe bijzonder het is als je zelf de bril op hebt.

Totaal is de ervaring redelijk aan de prijzige kant (€34 euro voor een half uur), maar het is een manier van Virtual Reality beleven en ik zou zeker aanraden om er eens langs te gaan en op te gaan in een nieuwe wereld.