Home Entertainment Destroy All Humans! 2 – Reprobed brengt heerlijke chaos met zich...

[Gamescom] Destroy All Humans! 2 – Reprobed brengt heerlijke chaos met zich mee

Tijdens Gamescom konden wij uitgebreid kijken naar een gameplay demo van de remake van Destroy All Humans! 2. De game werd gespeeld door één van de ontwikkelaars en ondertussen werd er meer uitgelegd door andere ontwikkelaars.

Zo wisten de ontwikkelaars ons onder andere te vertellen over de toevoegingen voor nieuwe spelers. Zoals dat hoewel er niet al te veel tutorials zijn die de start van het spel vertragen, maar er wel gekozen is om een gids toe te voegen die de spelers naar het volgende doel leidt als ze ervoor kiezen hem te volgen.

Wat verder opvalt is hoe soepel de game speelt en dan heb ik het niet over de framerate, maar het soepele wisselen van wapen, en het rondreizen tussen werelden en over de wereld heen. De flow van hoe het spel overgaat van gevechten naar de wereld verkennen naar missies is zo natuurlijk dat het de snelheid eigenlijk niet uit het spel haalt.

Grafisch

Van wat wij te zien hebben gekregen is Destroy all Humans! 2 van top tot teen grafisch uitstekend. Van de prachtige cartoony werelden tot de cut-scenes die de grafische kracht van de RTX-generatie tonen. Van de kleinste reflecties op tafels en vloeren tot de details op billboards aan alles is gedacht om het een unieke sfeer neer te zetten waar DaH bekend om is.

Wat daar aan bij draagt zijn de soepele animaties die te zien zijn in gameplay en scenes. Ze zijn vloeiend wat duidt op de goede aandacht die het ontwikkelteam hieraan heeft gegeven. Het ziet er compleet nieuw uit en niet alsof het ooit een PS2-spel is geweest. Een andere plek waar deze details goed te zien zijn, zijn de uitrustingen die Crypto kan dragen. Of het nu de kleine details op de kleding zijn of de aanpassing op Crypto’s helm wanneer je in de ruimte bent.

Chaos en humor

Eén ding wat volledig intact is gebleven is dat het spel barst van de humor en chaos. Het vernietigen van gebouwen, mensen en dieren met het flinke arsenaal aan wapens blijft enorm bevredigend om te doen. Vooral door de animaties van desintegrerende mensen of imploderende gebouwen door een meteoor aanval. Of hoe een nieuw wapen de Burrow Beast de mensen, vijanden etc. volledig in paniek brengt omdat niemand weet waar die omhoog komt.

De humor speelt hier ook goed op in. Van de opmerkingen van Crypto tijdens het spelen tot de interacties tijdens scènes. Het voelt constant alsof je in een comedische film zit uit de jaren 80 met een alien in de hoofdrol die zichzelf net iets te serieus neemt.

Het lijkt exact te worden wat het promoot

Al met al lijkt Destroy All Humans! 2 – Reprobed dus exact te worden wat het zegt dat het is. Een trouwe remake van het origineel uit 2006. Met hier en daar wat opgepoetste tekst om het wat toepasselijker te maken voor de huidige tijd en wat extra wapens is het een frisse kijk op het spel. Voeg daar de net wat vergrootte werelden aan toe die stuk voor stuk prachtig zijn nagemaakt met de nieuwe graphics en je hebt een spel vol komische momenten en chaos. Precies wat ik van de franchise verwacht en ik hoop dat de developer een keer de kans krijgt een eigen spel in de franchise te maken.

Vorig artikelWIN: Helden van de Champions League 1993-2022 boek
Volgend artikelJBL kondigt een gloednieuwe headset aan voor de Quantum-reeks