Home Entertainment Dit zijn de eerste 4 comic artiesten die aanwezig zijn op Heroes...

Dit zijn de eerste 4 comic artiesten die aanwezig zijn op Heroes Dutch Comic Con

© Heroes Dutch Comic Con

Wat is een comic con zonder indrukwekkende comic artiesten? Precies, geen comic con! Daarom pakt Heroes Dutch Comic Con, voor de aankomende wintereditie op 19 en 20 november 2022, weer uit met zeer getalenteerde comic artiesten. De eerste vier namen zijn bekend: Lee Bermejo, Totino Tedesco, Charles Soule en Chris Conroy. Zij reizen af naar Jaarbeurs Utrecht om kennis te maken met hun Nederlandse fans. Tijd voor een korte introductie.
 

Lee Bermejo

Lee Bermejo is een award-winnende stripboekschrijver en illustrator, die bekend staat om zijn gedetailleerde tekeningen. Zijn bekendste werken zijn de samenwerkingen met schrijver Brian Azzarello. Samen maakten de twee diverse comics voor DC Comics, zoals ‘Luthor’, ‘Before Watchmen: Rorschach’, en The New York Times bestselling graphic novel ‘Joker’. Als schrijver is Bermejo vooral bekend van zijn werk voor ‘Batman: Noël’, die hij ook illustreerde.

© Heroes Dutch Comic Con

Totino Tedesco

De Argentijnse Totino begon zijn professionele carrière in de advertentiewereld en bij filmstudio’s. Zo maakte hij voor geanimeerde films de achtergronden en concept art. In 2009 keerde hij zich definitief tot de stripboekuitgevers en ging hij aan de slag bij BOOM! Studios. Tegenwoordig maakt hij uitsluitend cover art voor uitgevers als Marvel, DC Comics, Dark Horse, Valiant en BOOM! Studios.

© Heroes Dutch Comic Con

Charles Soule

New Yorker Charles Soule is als stripboekschrijver vooral bekend van zijn werk voor DC Comics’ ‘Daredevil’, Marvel’s ‘She-Hulk’ en ‘Death of Wolverine’. Maar ook Star Wars-fans zullen het werk van Soule herkennen, want hij schreef diverse Star Wars comics voor Marvel, waaronder ‘The Rise of Kylo Ren’. Met zijn Star Wars roman ‘Light of the Jedi’ wist hij zelfs de eerste positie te behalen op de New York Times ranglijst.

© Heroes Dutch Comic Con

Chris Conroy

Speciaal voor comic artiesten in de dop, schuift DC Comics’ editor Chris Conroy aan bij het gezelschap. Conroy zijn voornaamste taak is om de portfolio’s te beoordelen van bezoekers die een carrière als stripboektekenaar ambiëren. Als editor van DC’s ‘Multiverse’ groep, weet hij als geen ander hoe een goede comic in elkaar zit. Bezoekers die de editor naar hun werk willen laten kijken, kunnen deze afgeven bij het inleverpunt in de Comics Area.

© Heroes Dutch Comic Con

Lee, Totino, Charles en Chris zijn het gehele weekend aanwezig. Fans kunnen commissies aanvragen, artwork of comics laten signeren en ze het hemd van het lijf vragen. Daarnaast zullen de artiesten hun expertise delen tijdens de verschillende panels in de Cozy Corner, die zich eveneens bevindt in de Comics Area. Kijk voor meer informatie, nieuws en tickets op de website van Heroes Dutch Comic Con: dutchcomiccon.com.

Bron en foto © Heroes Dutch Comic Con

Vorig artikelSchrikwekkende spelgrogramma ‘Don’t Scream’ trailer gelanceerd
Volgend artikelUber platform maakt veel fouten