Home Entertainment Dit is er allemaal te doen op de zomereditie van Heroes Dutch...

Dit is er allemaal te doen op de zomereditie van Heroes Dutch Comic Con 

© Heroes Dutch Comic Con

Voor het eerst vindt de grootste comic con van Nederland plaats in de zomer, namelijk op 24 en 25 juni. Zo’n 50.000 bezoekers reizen elke editie af naar de Jaarbeurs Utrecht om samen te komen met gelijkgestemden en te genieten van de vele popcultuur-activiteiten. Lees hieronder wat er allemaal te doen is.

Deze editie wordt groter dan ooit te voren. In totaal zijn er 7 hallen en wordt voor de eerste keer ook het buitenterrein gebruikt. Dit is wat je kunt verwachten.

Streamingdiensten & producenten

Niet eerder waren er zoveel streamingdiensten en films- & serie producenten aanwezig als komende editie. Allemaal organiseren zij er hun eigen activiteit.

Zo is Disney+ aanwezig met een ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’ stand. Om te vieren dat het nieuwe en laatste deel van de reeks op 28 juni te zien is in de bioscoop, kunnen bezoekers een actiefoto laten maken die zij in hardcopy meekrijgen en digitaal ontvangen. Ook krijgen zij een officiële filmposter mee.

Disney+ brengt een Marvel Studios ‘Secret Invasion’ stand naar de Experience Hall. Deze staat geheel in het teken van de nieuwe serie die op 21 juni op de streamingdienst verschijnt. Wie een officiële poster met Samuel L. Jackson als het karakter Nick Fury wilt bemachtigen, kan er één ophalen bij de stand.

Daarnaast is Netflix aanwezig met een activatie ter promotie van hun serie ‘The Witcher’ en creëert SkyShowtime een Star Trek: Strange New World omgeving waar een glimp op te vangen is van de iconische personages. De Starfleet-uniformen gedragen door Captain Kirk, Number One en de originele crew van de U.S.S.Enterprise staan ook bij hun stand.

Marvel Comics

Een ander unicum is dat de Marvel Stormbreakers én de editor in chief van Marvel Comics samen aanwezig zijn op het evenement. De getalenteerde artiesten werken aan ’s werelds bekendste comic boeken en karakters van Marvel Comics. Zij zullen in de Comics Area hun talenten laten zien tijdens live sessies en deelnemen aan verschillende panels. Bezoekers kunnen art work en commissions kopen of comics waar zij aan meegewerkt hebben kopen in de Marvel kiosk.

Gaming

Gamers kunnen helemaal los in de goed gevulde Gaming Hall. Ook hier is komende editie nog meer te doen dan voorheen. Zo zijn er toernooien van League of Legends, Super Smash Bros. Ultimate en Valorant. In deze hal vinden bezoekers het Gaming Stage, waar ieder uur iets te beleven valt. Voor de lancering van ‘Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, pakt Nintendo flink uit. Voor de gelegenheid zijn zij op zoek naar alle mensen met de naam Zelda. Zij krijgen gratis toegang tot het evenement en krijgen op de stand een indrukwekkende goodiebag, uiteraard gevuld met Zelda merchandise. Pokémon GO spelers mogen deze editie eigenlijk niet missen, omdat er speciale in-game bonussen op het evenement te verdienen zijn.

Special Guests

Veel bezoekers kijken uit naar de Special Guests. Het is namelijk dé kans om bekende film- en seriesterren te ontmoeten. Deze keer krijgen ze de gelegenheid om beroemdheden te zien als Ben Barns (Prins Caspian in The Chronicles of Narnia) (Natalia Tena (Nymphadora Tonk uit Harry Potter), Gwendoline Christie (Brienne of Tarth uit Game of Thrones), Bob Morley (Bellamy Blake uit The 100), Danny Trejo (Machete in de gelijknamige franchise) en Orli Shoshan en Amy Allen (Shaak Ti en Jedi Master Aayla Secura in Star Wars).

Experience Hall

Zoals de naam al zegt, is er ook veel te beleven in de Experience Hall. Naast de streaming diensten, vinden bezoekers hier onder andere ook de indrukwekkende stand van LEGO. Hier staat een levensgrote LEGO X-Wing van 5×5 meter, zijn er twee LEGO designer aanwezig om dozen te signeren en om bezoekers iets mee te geven, zijn er exclusieve give-a-ways, een aantal enorme LEGO Star Wars beelden en een fotodecor gemaakt van Funko verpakkingen. Verder staan er activiteiten gepland van merken als Donald Duck, Hasbro en Kinepolis. Hier staan ook het FOX theater en diverse props.

Cosplay

Een onmisbaar deel van het evenement is cosplay. Meer dan de helft van de bezoekers komt verkleed als een van hun favoriete karakters naar het evenement toe. Op het hoofdpodium is beide dagen de Cosplay Catwalk show te zien. Daar vindt ook de Cosplay Contest plaats. Op de beursvloer zijn voldoende mogelijkheden om foto’s te (laten) maken.

Workshops

Elke dag zijn er verschillende workshops te volgen. Zo kunnen de gasten leren omgaan met een Lightsaber en zijn er workshops in K-Pop, Quidball, Kendo & Naginata, photoshoots ‘from start to finish’ en ‘Becoming a professional cosplayer’.

En dit is lang niet alles. Bezoekers kunnen terecht bij een van de podia voor Q&A’s met de Special Guests, diverse panels, voor het krijgen van tips & tricks van de editor-in-chief van Marvel Comics en de Cosplay shows. Singles kunnen de liefde van hun leven vinden tijdens het drukbezochte Speeddaten. Zoals gewoonlijk staat de Dealer Hall weer tot de nok gevuld met exposanten die must haves, collectables en hebbedingen verkopen. En als klap op de vuurpijl wordt ook het buitenterrein opengezet, waar eveneens van alles te beleven valt.

Wie aanwezig wil zijn moet snel zijn. De zaterdag- en weekendtickets zijn al uitverkocht. Wie toch graag (ook) op zaterdag het event bezoekt, kan enkel nog een combi-ticket kopen. Voor de zondag zijn nog enkele tickets beschikbaar. Kijk voor tickets en informatie op

www.dutchcomiccon.com